KaXardas Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Gdzie jest lepszy stosunek cena/jakość? Kto może ma oby dwie do porównania? ;] Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Bierz Galaxy, na zbrojowni pojawiła się nowa dostawa. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 a jakiś może argument? :D dlaczego akurat galaxiaka? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) 1. Lepszy stosunek cena/jakość (Galaxy jest o połowę tańszy). 2. Lżejszy o 1/2 kg a z tego co wiem chcesz go używać między innymi jako broni zapasowej. Ps Jest dostępny też u KRAKMANÓW o 8.- zł taniej. :icon_wink: Edited April 27, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Jak coś kupować to kupować dobrze... a czy według was ta replika zasługuje na miano "dobrej"? Jeszcze jako majsterkowicz chciałbym się zapytać: Czy części od innych modeli do niej pasują? (jeśli nie to jakie, jeśli tak to jakie?) czy da się z niej zrobić hi-endową replikę? (w sensie stuningować ją tak aby to było opłacalne?) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 1.Zasługuje. 2.Elementy gearboxa,to zwykłe v2/v3. 2.Da się,ale jest to nieopłacalne. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Cymka jest metalowa - lepiej udaje ostry odpowiednik. Jeżeli Ci na tym nie zależy, to bierz Galaxy. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 2.Da się,ale jest to nieopłacalne. No i chyba to odrzuca od tej repliki :( A wytłumacz.. dlaczego nie? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Bo to tandetna replika . Masz dokładnie to za co płacisz. W cm 028 też można wsadzić zębatki za 500 pln, lufę pdi i inne najnowsze bajery ale nadal zostanie estetyka najpodlejszej cymy. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 No to teraz mętlik w głowie Tandetna, ale dobra Da się tuningować, ale nieopłacalne... Dobra! A dałoby radę sprawić jej szybkostrzelność powyżej 20bb/s ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Najprawdopodobnie lipo 11.1 by wystarczyło. Może o tuningu powiem inaczej. Po co tuningować replikę wartą mniej niż średnio-dobra lufa precyzyjna? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 A potem swąd silnika i zgrzyt zębatek... Wie ktoś może jaki w stocku ma Rof? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Najprawdopodobnie lipo 11.1 by wystarczyło. Może o tuningu powiem inaczej. Po co tuningować replikę wartą mniej niż średnio-dobra lufa precyzyjna? po to bo nie ma innych mp5k :D (no jest jeszcze JG) w tym przedziale cenowym a potrzebuje boczniaka... czyli jeśli już tak bardzo chciałbym tuningować to tylko cymka? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Poszukaj komisowego ca lub tm jak chcesz w to ładować kasę. Stokowa cyma jet za mocna na cqb. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 bierz galaxy "swąd silnika i zgrzyt zębatek..." ja na stocku JG z liptonem 11,1 mam rof 22bb/s i 350 fps i śmiga :P Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 (edited) bierz galaxy "swąd silnika i zgrzyt zębatek..." ja na stocku JG z liptonem 11,1 mam rof 22bb/s i 350 fps i śmiga :icon_razz: JG to nie Galaxiak A jeśli mieli byśmy ustawić jakość bebechów to co by było na którym miejscu? (JG, Galaxiak, Cyma) @axel nie wydaje się za mocna prawda? :icon_mrgreen: Krakmani: "Prędkość wylotowa pocisku: 330 fps" Edited April 27, 2013 by KaXardas Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 JG to nie Galaxiak pytałeś o rof - w tym temacie wiele sie nie zmieni Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Ostatnio jak chronowalismy stokowe mp5k cymy to wyszlo 400 fps. Nie wiem jak jest teraz. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 w tych z końcówkami innymi niż PDW i K są takie wartości (o ile dobrze pamiętam) że jest ~400fps Zobaczymy jak kasa dopisze... W pierwszej kolejności będzie cymka, jak nie uda się z cymką to galaxiak. a jak z tuningiem cymy? opłacalny? Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Mam Cymę i powiem Ci, że moim zdaniem jeśli chcesz mieć dobrą MP5 to bierz Cymę i nie patrz na inne. Tuning jest opłacalny, bebechy są dosyć mocne, wytrzymają duży rof na stockowych częściach i batce 11,1V. Do tego dochodzi bardzo dobry silnik który już w stocku jest na neodymowych magnesach, wytrzyma bardzo dużo. Stalowa łożyskowana prowadnica sprężyny w stocku, nie trzeba wymieniać, tłok i głowica tłoka nie łożyskowane ale dobrej chińskiej jakości - mogą być na początek, cylinder i gł. cylindra to standard i też są w porządku, trzymają szczelność całkiem nieźle, ale można poprawić. Sprężyna to chińskie m120 i na chrono pokazuje ~400FPS, ale skoro mówisz "dla majsterkowicza" to wystarczy, że ją wymienisz na jakieś m90/m100 i masz broń do CQB. Zębatki są bardzo mocne, wytrzymają bardzo dużo i nie trzeba ich wymieniać, jedynie można spodkładkować bo mają lekkie luzy na ośkach. Komora jest szczelna, gumka stockowa to chiński silikon, kręci naprawdę dobrze, lufa to chińska pół-precka, celniejsze to od M4 KWA (porównywałem obydwa stocki). Chcesz mieć dobry karabinek do CQB? Bierz CYMĘ, tuning nie jest drogi a będziesz dużo bardziej zadowolony niż przy Galaxy czy JG. Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 (edited) MP5 PDW Cymy na chronowaniu przy zakupie w sklepie (gdzieś w tym roku ale nie pamiętam dokładnie kiedy) wyszło 380 +- uwaga uwaga: 3. Trzeba pochwalić chińczyków bo to bardzo małe odchyły. Trzeba wymienić gumkę jeżeli chce się strzelać na zimnie (koledze wymiękała), ewentualnie sprężynę jeżeli chcesz do CQB mieć replikę i hulaj dusza piekła nie ma. BTW: Jeżeli nie masz na CM to może jednak zastanów się czy nie lepiej metalową MP5k od JG niż plastik Galaxy. Edited April 28, 2013 by RalphPL Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 (edited) Ta plastikowa, czteroletnia Galaxy w tym roku na Bastogne w Piekarach (mrozik -8'C) wytrzymała na baterii NiMh 8,4 1600 mAh kilka godzin intensywnego strzelania, podczas gdy inne markowe AEG-i padały jak muchy. Osobiście wolę dobrze strzelać za 270.- zł niż dobrze strzelać za 540.- zł. Chyba, że komuś bardziej zależy na "lansie" niż na dobrej zabawie. Mimo wszystko upieram się, że stosunek cena/jakość/wygląd szereguje te repliki: Galaxy>CM>JG. Ale to mój subiektywny pogląd. Edited April 28, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 28, 2013 Author Report Share Posted April 28, 2013 Dobra! Dziękuję wszystkim za pomoc :D Zdecydowałem że jeśli do cm041 będzie mi brakować więcej niż 200zł to kupuję Galaxiaka Temat do zamknięcia, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś pytania :] zapraszam zaś do innego mojego tematu (tym razem chodzi o dwójnóg) Quote Link to post Share on other sites
klamot Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Mogę się podłączyć do tematu ? Szukam MP5 w cenie 400-500 zł, nejlepiej koło 450 :P Rozglądam się między: http://allegro.pl/replika-aeg-classic-army-mp5a4-tlf-sprawna-gratisy-i3219553212.html http://allegro.pl/gfc-mp5-metalowy-korpus-410-fps-cyma-0-41-i3206309255.html http://allegro.pl/mp5-replika-broni-cm041-full-metal-asg-i3207283236.html Ciekawi mnie co to za wynalazek GFC? jakieś sugestie ? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Bierz CA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts