arek2xl Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Więc zacznę od tego pojechałem do Szczecina się postrzelać rozłożyłem cymkę na pół w sensie lufa i gb osobno.Gdy byłem na miejscu złożyłem karabin i zrobiłem próbne przestrzelanie lecz nie pobierał kulek i strzelał na sucho, lecz nagle przestał strzelać i tylko było słychać jak silnik próbuje ruszyć zębatkami a nie może to wymontowałem gb i zauważyłem pęknięty szkielet czy mogło być to przyczyną nie poruszania się zębatek i w ogóle niczego. Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Jeśli kawałek szkieletu wpadł i zablokował zębatki to owszem. Ale teraz to już szkielet do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 mam szkielet cały do cm.028 na sprzedasz. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Do autora: Jeśli pękł Ci szkielet to nic już za bardzo nie zrobisz i musisz go wymienić. Ktoś bardziej doświadczony mógłby pokusić się o posklejanie i inne kombinacje ale taki cymkowy szkielet v3 drogi nie jest. Tak czy tak ktoś musi Ci go dobrze poskładać na nowo, wypodkładkować, wyregulować i nasmarować. Do kolegi powyżej: Zdania zaczyna się od dużej litery, pisze się sprzedaż a nie sprzedasz, a jak chcesz coś opchnąć to pisz do kolegi na PW Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 Udało mi się załatwić szkielet wraz z łożyskami od j&g wszystko poskładałem lecz jak zakładam 2 połowę szkieletu wypadają mi łożyska i nie mogę założyć może jakieś porady macie panowie?? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Jeżeli wypadające łożyska są problemem to tylko serwisant pozostaje... albo nałożyć łożyska na koła zębate :D Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Odpowiedni smar zazwyczaj spaja podkładki i łożyska razem z ośkami zębatek, na tyle by się nie rodzielały. Co bardzo pomaga w składaniu. Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted May 3, 2013 Author Report Share Posted May 3, 2013 Udało mi się złożyć, na łożyska nałożyłem tawot i już nie wypadały tylko źle założyłem zębatki i trochę zmasakrowało tłok. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 3, 2013 Report Share Posted May 3, 2013 A użyłeś odpowiedniej liczby podkładek? Poradniki jak i ile ich nakładać pod łożyska są dostępne w internecie. Podkładki można kupić na kilogramy za pare złotych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts