Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)
Dzięki za rady.! a dorzucają okulary i kulki do tego shotguna .?

Radzę zmienić nastawienie, bo pierwsze kroki w asg będą ostatnimi z obojgiem oczu :icon_razz:

Gogle z Taiwanguna to nieatestowana chińszczyzna (choć o P&J nie czytałem). Jeśli chcesz tanie, kup jakieś uvexy (ja miałem x-one), albo coś co jest sprawdzone.

Edited by Mixon
Posted (edited)

http://www.bhp-gabi....l-9170-005.html

Niemniej - z dobrego serca radzę Ci samemu poszukać opini na temat różnych okularów/gogli ochronnych (wystarczy wpisać 'tanie okulary' w wyszukiwarkę u góry i już wyskakuje dużo obiecujących tematów). Nie chodzi o to, że mimo wszystko regulamin tego działu coś tam wspomina o minimalnym wkładzie z własnej strony, ale o to, że oczy są ważne i trochę głupio kierować się pierwszą lepszą opinią i przesadną oszczędnością (te dwa koszta wysyłki z różnych sklepów jeszcze Cię nie zabiją :P)

Edited by Mixon
Posted (edited)

Mógłbyś podrzucić jakiś link bo narazie niewidze ; x

Jak gogle to brałbym te. Tanie i porządne, może tylko trochę śmiesznie wyglądają bez hełmu, ale wzrok chyba ważniejszy. Jeśli wolisz okulary to od siebie mogę polecić te.

Jak pisali koledzy wyżej, z taiwanguna gogle sobie odpuść, bo nie mają atestów.

Edited by MrStone
Posted

Szukam bardziej googli ale wrzuce jak coś tu linka bo jednak jestem łysy z tego tematu

Możesz w takim razie poszukać jeszcze używanych ESS NVG na allegro od zielonej pantery, lub używanych z bestmilitary.pl

Ostatnio kupiłem tam dwie pary i poza tym, że są styrane (gąbki straciły sprężystość), gumka gdzieniegdzie nadszarpnięta, szybki czasami podrapane to są w bardzo dobrym stanie. Jedna para była co prawda podpisana (Chrzań się Gibson, gdziekolwiek teraz jesteś :P)

Posted (edited)

No muszę przyznać, że jak dla mnie najlepszy temat dla początkującego :maniak_OK: , a tego AGM 003 sam chyba kupię razem z moją początkującą rozwijającą się grupą. Niestety boję się zakupić okularki które polecał Mixon

(http://www.bhp-gabi....l-9170-005.html)

bo coś mi mówi że ochrona oczu za 20zł nie zdadzą egzaminu i nie zapewnią mi odpowiedniej ochrony więc będę bardziej za bollami cobra (http://allegro.pl/ok...3176049683.html)

Pozdrawiam i miłej zabawy jovetic :icon_biggrin:

P.S

Napisz mi jak dostaniesz replikę jak tam się sprawuje twój AGM 003 :icon_smile:

Edited by czarek3579
Posted

Czarek już jutro napiszę bo jutro dojdzie ew. po jutrze :))) Ja dostaje uvexy od taty z pracy bo ma więc jutro strzele jak wytrzymają zdadzą egzamin a jak nie to 100+ na porządne okulary :D

P.S

Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc :D i chyba rzeczywiście jeden z lepszych tematów dla początkujących :D