Krycha_GWA Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Witam. Zakładam ten temat, aby ostrzec wszystkich tych, którzy mają zamiar kupić szkielet gearboxa v.2 firmy Deep Fire na azteko.pl. Są to gearboxy wyjątkowo słabe. Mianowicie mój pękł w sposób pokazany na zdjęciach (brakujące kawałki wyrzuciłem) po ok. 1 hi-cap'ie kulek. Mało tego. Przy pęknięciu gearboxa, do śmietnika wyrzucić mogłem także komorę hop-up ultimate, która również pękła przy zatrzasku lufy (można było wyjąć lufę razem z gumką i kawałkiem komory) i listwa popychacza, która uległa całkowitemu unicestwieniu przez tenże "cudowny" szkielet. Uprzedzam pytania typu "A czy dobrze złożyłeś?". Replika składana przez najlepszego serwisanta w Szczecinie, za którego robotę dam sobie rękę uciąć. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Mało konkretów. Jaka sprężyna? W jakiej temp. strzelałeś? Z jakim rofem? Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted May 12, 2013 Author Report Share Posted May 12, 2013 SP120 Guardera (napisałem, ale wykasowałem...), temp. bliska 0 stopni, ROF niewielki, wszystko chodziło na LiPo 7.4V. Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Ciężki ogień widzę : / Już v2 cymy lepsze. Może to jakaś podróbka ? Szkielety DF nie są jakoś wybitnie mocne ale m120 powinny spokojnie trzymać. Może jakaś podróbka, albo kaszaniasta seria ? Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted May 12, 2013 Author Report Share Posted May 12, 2013 Możliwe, i dlatego odradzam ich kupowanie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Pewnie komora też nie była zaparta o body i o GB dlatego tak szybko strzeliło. Głowice pewnie płaskie ? Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted May 12, 2013 Author Report Share Posted May 12, 2013 Tak, dokładnie. Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 No to miało prawo rozwalić GB. Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted May 12, 2013 Author Report Share Posted May 12, 2013 Pracowało 4 miesiące na gearboxie stockowym Boyi, po niemałym wcześniejszym przebiegu, i nic się nie działo. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 No to faktycznie ten DF to była straszna kupa :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts