HadoPL Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 (edited) Witam serdecznie, obecnie posiadam trzy baterie : 1.Tornado Power 7,4 v 2000 mAh 20C 40A Bateria która została rozładowana do stopnia ~1,6 v i ~2,6 v. Po naładowaniu baterii działała normalnie tak jakby nic się nie stało. Czy można korzystać jeszcze z takiego pakietu czy wyrzucić do śmieci? Lecz po podłączeniu do repliki popycha silnik i strzela. 2.Tornado Power 7,4 v 1500 mAh 20C 30A Bateria która była reklamowana w sklepie ponieważ po podłączeniu do repliki ( MP5 JG070MG i M4 G&P ) bateria nie daje rady popchać silnika. I dzieje się identycznie jak przed i po reklamacji. 3.Tornado Power 11,1 v 1500 mAh 20C 30A Bateria która została świeżo zakupiona w sklepie i po podłączeniu do repliki też nie daje rady popchać silnika. Wszystkie baterie zostały zakupione w sklepie RC4MAX Nie mam pojęcia co się dzieje z tymi dwoma kupionymi pakietami. Wszystkie baterie mają poprawne napięcie obecnie. Edited May 16, 2013 by HadoPL Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Czy próbowałeś swoja replikę na innym lipo ? popycha silnik? ;) Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted May 16, 2013 Author Report Share Posted May 16, 2013 Testowałem na tym pierwszym li-po, drugie i trzecie nie popycha Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Jeżeli jest replika sprawna i podkładkowanie nie jest za ciasne ogólnie wszystko gra to: Reklamuj jak masz jeszcze jakąś gwarancję. Żądaj wymiany pakietu, ogniwa moim zdaniem są padnięte - nie maja wydajności . Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted May 16, 2013 Author Report Share Posted May 16, 2013 (edited) Ten drugi pakiet był reklamowany, i okazał się "sprawny" za co policzyli sobie 25 zł. Dziś przyszedł i nic Jeżeli to może pomóc to wszystkie wtyki to tamiya mini Oraz że drugi i trzeci pakiet mają po 20C 30A Edited May 16, 2013 by HadoPL Quote Link to post Share on other sites
maop Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 a porównaj wygląd wtyków, może pomylili bieguny + i - porównaj z tą pierwszą batką Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted May 16, 2013 Author Report Share Posted May 16, 2013 Dzięki, właśnie zobaczyłem że są inaczej. Już pisze do nich Mam nadzieje że po podłączeniu baterii nie zniszczyło to silnika ani samych ogniw Quote Link to post Share on other sites
maop Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Nie nic się nie stanie też tak miałem, ale z inną batką :) Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted May 17, 2013 Author Report Share Posted May 17, 2013 Taki akumulator "odratowany" nie nadaje się do użycia? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 (edited) To zależy czy nic się z nim nie stało, tzn czy po naładowaniu trzyma równo napięcie na wszystkich celach i ma porównywalną pojemność. Edited May 18, 2013 by hindus Quote Link to post Share on other sites
HadoPL Posted May 18, 2013 Author Report Share Posted May 18, 2013 Napięcie trzyma tak jak przedtem co do pojemności nie widzę żadnych zmian. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted May 18, 2013 Report Share Posted May 18, 2013 No to po co wyrzucać coś, co działa? ;) Warto tylko obserwować czy nie dzieje się nic niepokojącego, nie ma co przesadzać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts