Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bolle Safety cobra czy Bollé TRACKER Smoke?

Recommended Posts

Witam

W tym temacie chciałbym prosić o porównane i pomoc w wybraniu między dwoma Bollami :icon_wink: A mianowicie Bollé TRACKER Smoke (http://gunfire.pl/pr...CKER-Smoke.html) a Bolle Safety cobra (http://www.specshop....lear_-_COBFSPSI)

Mają podobną cenę i taką samą klasę twardości i oba te produkty posiadają certyfikaty (na których się nie znam) dlatego chciałbym prosić o opinię na ich temat i wypowiedzenie się które są lepsze, wygodniejsze, mniej parują itp.

Potrzebuje mądrych odpowiedzi ponieważ zamawiam ten produkt dla siebie i jeszcze 2 osób których nie chciałbym zawieść (a w temacie ochrony oczu wiem tylko tyle że trzeba kupować sprawdzone i markowe produkty) więc zapraszam do komentowania i wygłaszania opinii :icon_smile: .

Edited by czarek3579
  • 2 months later...

Miałem Tracker'y. Wszystko fajnie, wygodne, dobrze przylegają do twarzy, ale na maxa parują. Już po 30min biegania miałem mgłę przed oczami. Teraz Tracker'y poszły w odstawkę i biegam w spacs'ach. :icon_wink:

Pozdrawiam

Kocur :icon_biggrin:

Parowały bo nosiłeś gumę od nich a nosiłeś bez gumy? Ja też mam trackery SF i wentylacja która w nich jest nie jest w stanie odprowadzić tyle pary a tym bardziej w kominiarce. Rozwiązanie nosić je bez gumy , fakt super hiper nie przylegają ale też nie parują. U mnie 3 sezon , z gumą zaparowały mi dobre 10-12 razy , bez gumy ani raz.

Po konstrukcji widać że i jedne i drugie mają podobne wyloty także jedne jak i drugie z gumą będą parować , może jedyny plus że przy modelu cobry może być wymienna szybka o ile jest? Co do Trackerów nie straszne słońce które b.często jest na strzelankach.

No ja już trochę dawno ale razem z kolegami kupiłem te Bolle cobra i jesteśmy zadowoleni. Dobrze się układają do ciała i mają pozytywnie ocenianą przez wszystkich wentylacje. Parowanie to sprawa "osobista" mi zaparowywują całkiem szybko ok 20-30min a inni przecierają i smarują antyfogiem co godzinę albo więcej więc teraz dopiero wiem że pytanie "co z parowaniem?" nie da konkretnej odpowiedzi. Osobiście nie mogę ich porównywać do innych okularków ale jestem zadowolony i polecam.

P.S

NA OCHRONIE OCZU SIĘ NIE OSZCZĘDZA WIĘC NIE KUPUJCIE CHIŃSKICH OKULARKÓW

TYLKO POLECANE I SPRAWDZONE FIRMY

TO BARDZO WAŻNE

WZROK MASZ TYLKO JEDEN

• 4 weeks later...