HeXs Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Witajcie, mam pewien problem z selektorem ognia. Mianowicie po złożeniu wszystkiego broń strzela, działają oba tryby ognia z małym "ale". Po montażu GB do obudowy i próbie przykręcenia selektora ( dźwigni do obudowy ) oryginalna śrubka lata na wszystkie strony, gdzie wcześniej tak nie robiła. Selektor stoi na trybie ciągłym i nie wyobrażam sobie biegania z bronią bez innych trybów lub po prostu bez selektora. Jakieś pomysły jak tą śrubkę "przymocować" ? Może coś trzeba wymienić ? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Najpewniej wyrobił CI się gwint w GB. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted May 29, 2013 Author Report Share Posted May 29, 2013 Problem rozwiązałem poprzez wyjęcie dwóch elementów z całego układu - złotego "czegoś" i podkładki. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 To teraz bedzie ci sie selektor odkrecal az dzwignie zgubisz. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Włóż złoty cylinderek i podkładkę jak należy, to latać nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted May 30, 2013 Author Report Share Posted May 30, 2013 @SirHawk, te części utrudniają "scalenie" całej dźwigni. Selektor się nie zgubi bo wrzuciłem tutaj z Cm 0.28 gdzie dźwignia jest połączona z tym elementem metalowym. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 No to coś nie tak złożyłeś, skoro wcześniej problemu nie było. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted May 31, 2013 Author Report Share Posted May 31, 2013 (edited) @SirHawk. Podejrzewam, że poszedł gwint ( bynajmniej jego przednia część ) w GB i cylinder utrudniał złożenie całego zestawu do "kupy". Podobnie z podkładką. Edited May 31, 2013 by HeXs Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Bynajmniej? To w końcu która część nawaliła? Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted May 31, 2013 Author Report Share Posted May 31, 2013 Po montażu GB do obudowy i próbie przykręcenia selektora ( dźwigni do obudowy ) oryginalna śrubka lata na wszystkie strony, gdzie wcześniej tak nie robiła. Och! Przynajmniej*, mój błąd ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts