Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Przeszukałem forum pod tym kątem, jednak wszystkie informacje dotyczą już albo minimalnych różnic, albo już bardziej zaawansowanych technik i mechanik. A mam jedno, proste pytanie.

Czy będzie wyczuwalna jakakolwiek różnica (w locie kulki, ilości zacięć, etc.) przy strzelaniu z AGM'a 003 (Strzelba, sprężyna, taniocha, koło 300 FPS według producenta) przy używaniu różnych kulek z zakresu 0,20-0,30g?

Nie chcę przepłacać za kulki, jak różnica ma być kosmetyczna, to chyba zrozumiałe.

PS: Dodatkowo. Kiedyś, kiedy byłem na strzelance, używaliśmy białych kulek. Czarne są rzeczywiście mniej widoczne? Nie wkurzają pozostałych podczas walki?

Edited by Vel1828
Posted

Będzie różnica ale tylko w locie - cięższe będą lecieć wolniej, ale celniej. Ja strzelałem z tego shotguna 0.2 0.23. 0.25 i 0.28 i moim zdaniem najlepiej spisywał się na 0.25 i 0.28. W tej strzelbie akurat nic Ci się nie zatnie, o ile będziesz jej dobrze używał. Nie jest to elektryk, więc zużywa mało kulek, więc nawet jeśli nie masz za dużo kasy, opłaca się kupić kulki lepszej jakości, np G&G, choć rocketsy czy PJ też się nadadzą :) A czarne owszem, są mniej widoczne ale to działa w dwie strony - trudniej nanieść poprawki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...