Wojak44 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Witam! posiadam rk-10s i mam z nim maly problem. Otóż mankament ten byl odkad go mam i nie za bardzo mi przeszkadzal jednak po zamontowaniu prec lufy jest to trochę uciazliwe bo trzeba celowac lekko w bok. Problem polega na tym ze jakby cala lufa jest obkrecona lekko w lewo. Na zamieszczonym zdjeciu widac brak symetrii pomiedzy body repliki a lufą. Patrzac na linie na pokrywie prez muszke widac ze kolanko gazowe i muszka sa przekrecone w lewo. http://img543.imageshack.us/img543/1344/cam00072g.jpg Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Ja bym obstawiał, że lufa jest źle przykręcona w obsadzie, ale przecież jest unieruchomiona przez kołek... dziwne. A podstawa szczerbinki siedzi na swoim miejscu. Chyba, że podstawa muszki i kolanko były krzywo zakołkowane, ale to chyba mało prawdopodobne. Może podstawa szczerbinki jest niezakołkowana. Zdejmij łoże i sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
maop Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Chińczycy mogli spaprać pracę ponieważ często w ak podstawa muszki jest żle zagwintowana(zakołkowana). Edited June 6, 2013 by maop Quote Link to post Share on other sites
Wojak44 Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 jest zakolkowana http://imageshack.us/f/825/cam00073mg.jpg/ martwi mnie tylko to ze dopiero zauwazylem napis cm 048 na replice boyi ale to chyba sprawka karkmanow http://imageshack.us/photo/my-images/838/cam00076.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Możesz spróbować wybić kołki i zobaczyć, czy lufa nie jest wyrobiona w miejscach kołków, a najprawdopodobniej jest. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Kupiłeś używany czy nowy? Kulki lecą w lewo względem korpusu czy wzdłuż niego? Szczerbinkę masz zakołkowaną? Quote Link to post Share on other sites
Wojak44 Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 (edited) replika jest nowa, a kulki leca jak po sznurku problem lezy w celowniku bo przeciez zgrywajac szczerbinke z przechylona na lewo muszka trafiam zawsze odrobine w lewo od celu. W niedziele jade na strzelanke to podpytam innych posiadaczy ak i napisze co dalej. A kolki nie sa wyrobione ciasno siedza i nic sie nie rusza. Wszystko jest zakolkowane. Edited June 6, 2013 by Wojak44 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Jeśli to nowa replika, zgłosiłbym reklamację, po co kombinować? :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Stary Traper Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Kolega ma akm74s też od Boyi i ten sam problem. Rzecz w tym, że cała lufa jest krzywo wsadzona, otwór pod kołek jest krzywy. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Miałem tak samo w RK 01 SW, parę rzeczy zebrane było do kupy: wyrobione wcięcie na kołek w lufie (obsada lufy) i źle włożone (nie do końca) kołki w kolanku gazowym/podstawie muszki. Troszkę zabawy i udało mi się wyrównać, za to lufa, jak ją okładziny nie rozpychają pomiędzy korpusem a podstawą muszki/kolankiem gazowym, lata na boki niemiłosiernie-tak jest jak się aluminium ze stalą łączy na kołki. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 W Cymach, Boyiach i innych tanich chinolach, krzywizny i brak równości to standard. Albo trzeba z tym żyć albo sprzedać giwerę i kupić lepszą :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 W Cymach, Boyiach i innych tanich chinolach, krzywizny i brak równości to standard. Albo trzeba z tym żyć albo sprzedać giwerę i kupić lepszą :icon_mrgreen: I tu Cie zadziwię, bo podobną przypadłość miałem w Real Swordzie (SWD). LCTka też jednemu koledze prostowałem... Bywa, po prostu bywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts