Dziećka Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Temat trochę niestandardowy. Jakie są waszym zdaniem repliki z najbardziej efektywnym hop-upem? Link to post Share on other sites
rumak Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Jeśli chodzi o gaziaki to te z założoną gumką od Studio A+. Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Mają większy zasięg? Link to post Share on other sites
rumak Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Jeśli się dobrze poskłada to klamka strzela jak na chińskim propagandowym filmiku, na którym gościu sypie z Glocka 18C na 60m. Z tego co czytałem to w AEG'ach wypada kiepsko, stwierdzono iż działa gorzej niż popularne G&G i Systema. Choć i tu mam wątpliwości, dobrze gdyby ktoś kompetentny przetestował ją na kulkach powyżej 0,30g. Edited June 6, 2013 by rumak Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Jeśli chodzi o gumki i repliki do 350fps jak dla mnie rządzi przezroczysty Guarder. Efektywność systemu hop-up zależy od wielu czynników wiec ciężko odpowiedzieć jednoznacznie. Czasem ta sama komora na tej samej gumce daje nieco inne rezultaty - zależy kto i jak składał. Edited June 6, 2013 by chomik_pl Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Odpowiadajcie na pytanie W kolejności: - najlepszy ma chyba VSR - 10 TM - M14 TM - dobrze kręcą też komory PDI - AUG i ogólnie "giety" zwykle dobrze kręcą W zasadzie to należy po prostu napisać, że chyba dowolna komora TM kręci lepiej niż inne komory do tej samej repliki. Co do gumek to zależy od repliki. Stawiam na G&G i systemę. Obydwie gumki działają mi poprawnie na 300fps, 700fps i 800fps. Edited June 6, 2013 by mikadorus Link to post Share on other sites
Recommended Posts