Diego962 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Witam! Jestem tu nowy, zarówno na forum jak i w środowisku ASG. Mam zamiar zacząć swoją przygodę z ASG a nie chciałbym wpakować kasy w coś co mnie nie usatysfakcjonuje.Mam dość ograniczony budżet - jakieś 450 PLN. Zastanawiam się nad kupnem repliki broni długiej, np. G36 od BOYI lub JG. Chciałbym wiedzieć co o tym myślicie. Trochę czytałem i mimo wszystko są to chyba chińskie firmy. Pomyślałem jeszcze, że może lepszym wyborem było by zakupienie jakiegoś gaziaka jako broń główną, jakiś glock, beretta czy desert eagle, ale z lepszej firmy (Umarex/KWA, czy coś takiego, tym lepszym firmom jeszcze się nie przyglądałem to nie znam za bardzo) i wersję full metal. Czy z bronią krótką będę miał szansę grając z ludźmi, którzy posiadają broń długą? Czy lepiej kupić chińską broń długą? Tak, więc co polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 To oczytaj się bardziej bo w ciągu tygdonia jest kilka takich tematów :D Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 (edited) Jeśli miałbym wybierać pomiędzy glockami KWA/Umarex [uważaj! Za chwilę przyjdzie Tutaj Dexterkrak i zrobi Ci wykład o glockach :D] a G36 i jakimś AEG'iem to wybrałbym aega. Na gaziaki musisz mieć gaz, sporo magazynków jeśli chciałbyś nadążyć nad seriami wroga. Mimo, że pistolety są bardziej mobilne to są one używane jako broń boczna a nie jako główna [Już nie mówię o gorszej celności pistoletów]. G36 Boyi/JG jest dobrym wyborem [Poczytaj o firmach, boyi to dość nowe ale możliwość szybkiej zmiany sprężyny to duży + (ebb to lans, nie liczę tego)]. Wiadomo, że repliki markowe są po prostu lepsze od chińskich ale pewnie 99% ludzi zaczynało z chińskimi replikami które nie są złe... RK Boyi - chińskie ale dobre, AK od CM - chińskie ale dobre, mp5 jg - chińskie ale dobre, galaxiak - chiński ale dobry, aug jg - chiński, ale dobry [i tak dalej i tak dalej...]. Wiadomo, że jeden lepszy drugi gorszy, ale chińskich replik nie możesz porównywać do chińskich zabawek za złotówkę [rozwalają się po 1 użyciu]. Jeśli już miałbyś taki tok myślenia to mów o chińskich typu p90 wella który jest badziewiem z bazaru który strzela na 15 metrów to wtedy to jest chińska zabawka, a dobra replika to dobra replika od 400zł kupisz dobrą nierozwalającą się replikę :icon_smile: #Edit down - Ok Buniek, mam stare info o Dexterze :icon_smile: Edited June 9, 2013 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 [uważaj! Za chwilę przyjdzie Tutaj Dexterkrak i zrobi Ci wykład o glockach :D] Nie przyjdzie. W mojej opinii pieniądze powienieneś przeznaczyć na: 1. Atestowaną ochronę oczu 2 .Długą (w poradniku Logana są propozycje, nie ma sensu się powtarzać http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ ) 3. Mundur Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (...)W mojej opinii pieniądze powienieneś przeznaczyć na: 1. Atestowaną ochronę oczu 2 .Długą (w poradniku Logana są propozycje, nie ma sensu się powtarzać http://forum.wmasg.p...poczatkujacych/ ) 3. Mundur Dokładnie tak, choć ja dodałbym jeszcze: 4. Buty. Quote Link to post Share on other sites
Diego962 Posted June 10, 2013 Author Report Share Posted June 10, 2013 Co do okularów/googli z atestem to podobno okularki za 50 zł są już w miare dobre. Ale czy mundur i buty są na prawdę potrzebne?W jakich cenach można to dostać, aby nie było to badziewie. Nie chciałbym wyrzucić kasy w błoto na coś co zaraz trzeba będzie wymienić. Mam jeszcze pytanko. Czy konieczna jest wymiana baterii/ładowarki? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Mundur nie jest niezbędny, ale głupio wygląda się w dresie. Buty wysokie, usztywniające kostkę są potrzebne. Moje propozycje: okulary bluza spodnie buty ładowarka (ładowarki dołączane do replik to shit). Edited June 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Mundur nie jest niezbędny, ale głupio wygląda się w dresie. Buty wysokie, usztywniające kostkę są potrzebne. Powało, skończże z tym z tym obuwniczym fetyszyzmem, albo zmień nick na Al Bundy: :icon_wink: Potrzebna jest maska. Buty - w większości typowych gier - są najwyżej przydatne. Po prostu: powiedzmy to sobie wreszcie - w większości terenów, prawdopodobieństwo skręcenia kostki jest pomijalne. Czyli jeszcze raz: może się to przytrafić, ale nie jest to ryzyko na tyle duże, aby zabezpieczać się przed nim, w pierwszej kolejności. Natomiast szansa przyjęcia na facjatę serii jest zdecydowanie większa i może pociągać za sobą dolegliwe skutki . Głupiej niż w dresie, wygląda się bez jedynek. Edited June 10, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) (...) prawdopodobieństwo skręcenia kostki jest pomijalne. Z tym się nie zgadzam. Przyjedź do Łodzi (Brus, Pałczew). Po błędach młodości pozostały mi ponadrywane ścięgna ahillesa i torebki stawowe, dla tego tak zwracam na to uwagę. (...) szansa przyjęcia na facjatę serii jest zdecydowanie większa i może pociągać za sobą dolegliwe skutki . Głupiej niż w dresie, wygląda się bez jedynek. Z tym się zgadzam. Powało, skończże z tym z tym obuwniczym fetyszyzmem, albo zmień nick na Al Bundy: :icon_wink: (...) Mówisz i masz... :icon_biggrin: Pozdrawiam Al Bundy :hahaha: Edited June 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
agentsamon Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Dokładnie tak, choć ja dodałbym jeszcze: 4. Buty. No i jeszcze 5. Piwo. A ja polecę mózg. Swoje "genialne" pomysły zachowaj dla siebie nim ktoś weźmie je na serio. Spożywanie alkoholu podczas trwania imprez airsoftowych to przykład debilizmu i braku wyobraźni. Otrzymujesz ostrzeżenie, następnym razem będę wnioskował o urlop od forum. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 (edited) Ad. Powała - kwestia indywidualnych doświadczeń. Przy rozsądnym zachowaniu, w przeciętnie "niebezpiecznym" terenie, o skręcenie nie jest aż tak łatwo. A nie wszyscy mogą pozwolić na ukompletowanie wyposażenia za jednym razem i stąd twierdzę, że buty są wydatkiem, który może poczekać. Szczególnie, że np. mundur kosztuje parę złotych - dobre buty (a na tandetę, szkoda pieniędzy), kilkaset. I jeszcze w kwestii formalnej, spożywanie alkoholu w trakcie imprez AS jest jak najbardziej dozwolone i szeroko kultywowane. :icon_wink: Problematyczne jest owszem - ale jego spożywanie, a właściwie udział (bo ze spożywaniem różnie bywa) pod jego działaniem, w grze. Edited June 10, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts