rumak Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Witam, szybkie pytanie. Czy szyny RIS do kałachów w systemie VFC/Boyi, montowane zamiast chwytu przedniego, pasują do AK skręcanego na imbusy (system TM)? Dokładniej rozchodzi mi się o serię SLR od Classic Army. Z góry dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Z TM do VFC da radę, wystarczy trochę pilnikiem porobić, następnie przygotować klocek drewna, który wkłada się w korpus, żeby dolne łoże miało oparcie. Czy działa to w drugą stronę - trzeba duuuużo piłować, to na pewno :D. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Da radę i bez drewna, wystarczy piłka, pilnik i trochę fantazji. W drugą stronę trzeba doklejać mocowanie, też daje radę. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 Macie może jakieś foty, jak ma takowy zabieg wyglądać? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 11, 2013 Author Report Share Posted June 11, 2013 Patrząc na przód kałacha od APS: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/79126 Zbyt wielkich różnic w montażu chwytu przedniego nie dostrzegam. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Różnice dotyczą jedynie tego elementu, który włazi w korpus repliki, w SLR masz mały dzyndzel wchodzący w "przednie body", a APSie, czy innym Boju jest duży dzyndzel wchodzący w body, szerokości prawie takiej jak body (węższy o grubość ścianek komory). Cała zabawa polega na tym, by zrobić małego z dużego :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 No właśnie do tego dzyndzla potrzebowałem obrobić odpowiednio klocek drewna :). Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Sorki, źle przeczytałem o kierunku Twoich przeróbek, jak robisz z chwytu TM chwyt do VFC, to trzeba coś dorabiać, ja akurat używałem tworzywa, ale można i z drewna. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 12, 2013 Author Report Share Posted June 12, 2013 (edited) Rozumiem, że przez pojęcie 'dzyndzel' mam rozumieć, w przypadku drewnianego chwytu, ten kawałek drewna, który wystaje i wchodzi do body pomiędzy obsadą lufy a jego dolną ścianą? http://www.machinegu...age.php?pID=739 Hmm... te RISy nie posiadają żadnego dzyndzla bo i nie na nim mają się trzymać. One trzymają się przez docisk obsady łoża do body oraz poprzez skręcenie ich ze sobą. Edited June 12, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts