YodaSan Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Hej, mam problem z moim coltem a mianowicie przy naciśnięciu spustu praktycznie co każdy strzał kulka nie wylatuje z lufy, zostaje w jej środku i wytacza się ale dopiero po przechyleniu repliki w dół. Raczej nie jest to problem z magazynkiem bo sprawdzałem na dwóch i dzieje się tak samo. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Odkręć hopa. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted June 13, 2013 Author Report Share Posted June 13, 2013 (edited) Sprawdzałem, nic nie pomaga. Hopka mogę wykluczyć bo kulki siedzą ładnie w komorze (wyjąłem lufę wsadziłem kulasa do komory i dmuchnąłem, poleciała a 300 fpsów w płucach raczej nie mam), wygląda to tak wsadzam maga odciągam zamek - kulka wchodzi do komory, naciskam spust i kulka zostaje w lufie ale już nie w komorze bo zastępuje ją kolejna podana z maga, tak jakby dysza nie podawała gazu do komory (nie wiem, nie znam się na gaziakach). Raz na jakiś czas wszystko zadziała normalnie, powiedzmy raz na 5 strzałów. Edited June 13, 2013 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Nie wiem czy w colcie sa takie sprężynki przy cylindrze, w berettcie są i to stanowiło problem. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted June 13, 2013 Author Report Share Posted June 13, 2013 Możesz troszeczkę jaśniej się określić na czym polegał ten problem? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 @P&P sprężynka odpowiada za powrót nozzela (dysza, cylinder), w berettce są 2 natomiast w 1911 jest 1. @Yodasun Prawdopodobnie masz problem z głowicą, a dokładnie z uszczelką w cylindrze. W WE lubi się ona zapiaszczyć lub spuchnąć, cylinder się wtedy blokuje i zaczynają się różne śmieszne rzeczy - brak podawania kulek, kilka kulek w komorze, brak powrotu nozzle. Rozbierz, przeczyść, przesmaruj. Jak nie pomoże to wymiana głowicy na - http://gunfire.pl/product-pol-1152197586-Glowica-tloka-do-replik-serii-1911.html ale obecnie ciężko to dostać... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts