Halo05 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Witam wszystkich używtkowników. Już na sammym początku chciałbym zaznaczyć że jestem nowy na forum jak i w airsofcie, wiec za wszystkie błędy oraz głupoty przeze mnie wypisywane z góry przepraszam. Otóż jako że przede mną wybór pierwszej repliki chce sięgnać rady bardziej dośwadczonych maniaków airsoftu :) . Moją uwagę zwróciły dwa modele od JG, a mianowicie: 1. Replika G3 SG-1 http://www.taiwangun.com/jg098-t3-k3-jg 2. Replika G36K http://www.taiwangun.com/608-2-jg-2 I tu się nasuwa moje pytanie. Która z nich jest lepszy wyborem? O G36K czytałem wiele i znam opinie innych użytkowniaków, lecz o G3 już tak wiele nie wyczytałem. Nie ukrywam że bardziej podoba mi się G3 lecz nie mam za wiele inforamcji o niej i dlatego chciałbym zestawić te dwa modele. Kolejne moje pytanie do Was czym się różnią te dwa modele: 1.http://www.taiwangun.com/jg098-t3-k3-jg -Tu piszą "Mechanizm repliki to gearbox V-9.2." 2.http://www.taiwangun.com/jg100-jg Tu z kolei "Mechanizm repliki to gearbox v.2." Wygląda na to że różnią się właśnie tym gearbox`em lecz jako że jestem "świeży" w airsofcie nie wiele mi to mówi. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam :> Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Gejboks jest ten sam, czyli v2. Coś im się źle wcisnęło. W sensie, porównując te dwa G3. Edited June 18, 2013 by SirHawk Link to post Share on other sites
GunMartinS Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 A co Ci się bardziej podoba ? Ja bym brał na Twoim miejscu G3 SG-1 ma większą długość lufy wewnętrznej ( a jak wiemy to się przydaje ) więcej FPS , chociaż te dwie repliki nie różnią się za bardzo to Twój wybór bierz ładniejszą dla Ciebie . PS. Czekam na disy ... Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Większa długość lufy wewnętrznej ma w asg tak znikomy wpływ, że nia ma sensu brać jej pod uwagę. Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Przede wszystkim - nie wkurzałoby Cię plastikowe G3 (bo G36 w oryginale jest z tworzywa)? :P Poza tym G36 jest chyba znacznie popularniejsze, w związku z czym łatwiej o magazynki czy też części zewnętrzne. Link to post Share on other sites
Halo05 Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Dziękuje bardzo za odpowiedzi, poczekam jeszcze troszke może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat. Dalej: Z wyglądu podoba mi się bardziej G3, lecz zastanawia mnie jak z jej awaryjnością, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat (najlepiej ktoś kto miał z nią do czynienia ; >). Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie gearbox`ów, a dokładniej jakie są różnice miedzy V2, a V3? Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) V3 ze wzgledu na swoja konstrukcje jest mniej podatny na pekanie przedniej części gearboxa. Niestety pekanie V2 to ich największa wada (zwłaszcza jeśli jest to chińskie V2). Jeśli zależy ci wiec na niezawodności twojej repliki ja bym poszedł w kierunku G36. Co do niezawodności elementów wewnętrznych to będą stały na zbliżonym poziomie. Na początek proponował bym wymianę łożysk na metalowe i dobre spodkladkowanie i nasmarowanie gearboxa. Edited June 18, 2013 by chomik_pl Link to post Share on other sites
Halo05 Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Yhym rozumiem.Dziekuje za odpowiedź :> . Edited June 18, 2013 by Halo05 Link to post Share on other sites
Powała Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) G36K [JG] to dobry wybór, biegałem z nią trzy lata a teraz już ponad rok, nadal służy innemu użytkownikowi w naszym Regimencie. Edited June 19, 2013 by Powała Link to post Share on other sites
Halo05 Posted June 21, 2013 Author Report Share Posted June 21, 2013 Dzięki chłopaki za pomoc. Zdecydowałem sie na G36K. Prosze o zamknięcie tematu Link to post Share on other sites
Recommended Posts