Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Start z ASG H&K G36C - czy to dobry wybór?

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wracając jeszcze do tematu baterii, zadzwoniłem do kolegi, który siedzi obecnie akurat z modelarni (mamy takie "małe" pomieszczenie u niego na podwórku, latamy samolotami RC) żeby sprawdził moją ładowarkę. No i spokojnie mogę nią ładować wszystkie rozdaje akumulatorów. Dla tego od razu bym chciał wymienić akumulator na Li-Po.

Myślę o http://www.taiwangun...-20-40c-8fields .

GB w CM0.31B raczej nie potrzebuje więcej niż 20A prawda? Tuningować nie zamierzam nic (chyba że po roku lufę na prececyzyjną czy cos).

Z tego co wyczytałem oznaczenie 20/40C oznacza moc ok. 20A oraz 40A tymczasowego obciążenia (np. 5-20 sekund). Zgadza się?

Nie widzę sensu dopłacania prawie AŻ 30zł do akumulatora 25/50C który ma 100mAh mniej.

7.4 w Li-Po = 9.6 w Nimh także mi absolutnie więcej nie trzeba. :icon_wink: Chciał bym poznać wasze zdanie na ten temat.

CM.031B + Gumka Hop-Up silikonowa Guardera + Li-Po 2300mAh 7,4V 20/40C 8FIELDS'a

Edited by reaper666

Masz trochę racji, ale jak buniek napisał: postów jest tyle, że z samego prawdopodobieństwa wynika iż odpowiedź której oczekujesz ma sporą szansę na pojawienie się. A w tym dziale- pojawiła się już kilkadziesiąt razy. Nie jesteś aż tak oryginalny w pytaniach :D

Nie do końca przelicznik jest taki sam, na li-po 7,4 masz przykładowo zdecydowanie mniejszy rate of fire [rof] jak na nimh 9,6. Ale, wydajność w stosunku do rozmiarów jest zdecydowanie lepsza.

Co do aku- bez sensu kupować chińską kopię chińskiej kopii i to jeszcze skopiowaną, na dodatek w sklepie asg który ma przebitkę i szuka naiwnych :D

Jeśli chodzi o batki szperaj w sklepach modelarskich, jako modelarz powinieneś wiedzieć jakie batki są dobrej jakości. Jak nie wiesz, >>>>

Na forum jest 985095 napisanych postów. Gdzieś musi być odpowiedź na Twoje pytania. :icon_lol:

Co do wydajności prądowej, 25-35 C jest nawet wystarczający do naszych maleństw, szczególnie stockowych.

Zależało mi na gotowych akumulatorach z wejściem na małą Tamiya. Chyba że nawet z przejściówką zmieści się w kolbie to będzie ok.

Czytałem coś o Turnigy. Rozumiem że będą dobre? Oczywiście już sam zmierzę wymiary itp :icon_smile: Chodzi mi o producenta

Tak czy siak 7.4li-po będzie miał chyba większy rof niż nimh 8,4 (stock). :icon_biggrin:

Edited by reaper666

Cóż... dzwoniłem dziś za 0.31B do dwóch sklepów. Korpus mają z ABSU - szajstuku a nie z metalu. Byłem też u kolegi, który ma G36C od JG (608-2).

Po dłuższych lekturach na temat JG (boże... prawie 40-pare stron... mindfucq) pod uwagę biorę także G36 od JG (raczej już nic nie zmieniam, jestem 100% przygotowany psychicznie).

Są jednak dwa "modele". O długości 86cm oraz 96cm. Moje pytanie jest takie, warto dopłacać 40zł dla... dennego 10cm? Ponoć bebechy ma takie same, także mam mieszane uczucia. Osobiście wolę dłuższe repliki (lepiej mi leżą). Dwójnóg mnie nie interesuje - do demontażu na start, pewnie tandetny plastik.

To co mi się podoba to większa waga + jest dłuższa. Niby ma 10fps więcej... nie wierze w to jakoś. Nie wykluczone że za rok zrobił bym mały modding polegający na zwiększeniu celności + maksymalnym zasięgu (RoF i FPS olewam, nie potrzeba mi więcej - nie jestem psycholem a i większy FPS to większa odpowiedzialność i o CQB [czy jakoś tak] mógł bym zapomnieć).

Linki:

http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152191813-Replika-karabinu-JG0938.html

W najbliższym czasie zmiana baterii na Turnigy + zmiana kabli stockowych. Obecnie już poluję na gogle ESS ;)

Właśnie mam mieszane uczucia, a że szanuje pieniądze bardziej uchylam się ku 0738 (86cm). I w CQB bardziej poręczny ;)

Ogólnie dzięki, jeszcze prześpię się z myślą "86 or 96, mindfucq america". Wizualnie wydaje mi się że 96cm ma dłuższą (dużo dłuższą) szynę na dole. Muszę spokojnie to przemyśleć. Dam znać w tym tygodniu jaką podjąłem decyzję ;)

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam ;)

No i życzę też miłej pogody ^^

• 2 weeks later...

Hej jeszcze raz. Dziś wieczorem zamawiam JG 0738, niestety wcześniej nie miałem czasu ani siły na to. Także dwie godzinki przed zamówieniem chciałem się zapytać dla pewności na temat czarnej gumki Systema.

Czy http://gunfire.pl/pr...-up-czarna.html będzie podkręcać kulki G&G 0,25 w http://gunfire.pl/pr...375-JG0738.html bez problemu? Tzn czy na każdym ustawieniu kulka nie będzie leciała w kosmos itp. Niestety nie było Guarderów itp więc zostaje albo czarna Systema albo żadna.

Ogólnie to chyba tyle, ale wolę nie wtopić hajsu (aż 33,90 więc za tyle to zatankuje sobie gaz w autku co jest raczej ważniejsze).

Pozdrawiam wszystkich :icon_wink:

Edited by reaper666

Czarna systema jest tak samo polecana jak biała guardera, więc bierz śmiało. Nie zapomnij napisać w komentarzu do zamówienia, że chcesz żeby Ci wymienili, bo już raz ktoś po prostu miał w koszyku replikę i gumkę i się dziwił, że na to sami nie wpadli :icon_lol:.

ufff cegła spadła z nerki (serca nic nie uratuje :D). Zamówiłem w czwartek, oczywiście napisałem prośbę o montaż w zamówieniu :P

Na całe szczęście wziąłem zapłatę przy odbiorze, bo (uwaga bo) zamówienie ma status gotowe (oczekuje na wysyłke) od godz. 13/14 czwartek, i wczoraj ani dziś nie zostało wysłane :(

Gdyby wczoraj było wysłane dziś już bym sobie majstrował z uśmiechem a tu łeee :/

No cóż, napisałem do nich maila, ciekawe co odpiszą ;p

Ten Gunfire to po prostu chyba żartuje... Nie wiem kogo tam zatrudniają ale na maile nie odpisują, tel. oczywiście 10m przed 16 wyłączony (automat), zamówienie gotowe do wysyłki od 3 dni roboczych (czw, piątek, dziś). I zamiast wysłać tego samego dnia (w czwartek) albo przynajmniej w piątek to chyba sobie żartują. A na facebooku napisać cokolwiek jakoś. Też mieliście takie sytuacje? Zastanawiam się nad rezygnacją z zamówienia, nie mam zamiaru czekać dwóch lat, tym bardziej że chciałem w środę wyjechać do rodziny... a teraz cholera wie. Jak jutro wyślą to będzie w środę/czwartek... Sklep podaje termin 1-2d realizacja... Nie informuje o niczym, w smutnym GLS pisze nadal "Dane przetransmitowane, przesylka jeszcze nie przekazana".

Pierwszy raz czekam tak długo na realizacją zamówienia w sklepie internetowym... Nawet rower zamawiałem w sklepie we wrocławiu i miałem na następny dzień (Schenkerem wysłany tego samego dnia co zakup).