Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Steyr AUG / P90 na początek ?

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dobre okulary typu Uvex Ivo mają małą szparę, kulka praktycznie nie ma prawa przelecieć... Co do wytrzymałości to jest teoria o "klasach" okularów i gogli ale o tym poczytaj.

Gogle o wiele bardziej parują, bez hełmu nie pasują [chociaż dla mnie]. Ja mimo, że mam gogle to ich nie używam często bo okulary po prostu mniej parują. Od siebie polecę albo ESS NVG albo Bolle X800 albo okulary Uvex IVO. ESS NVG sam wydarłem za 80zł na bestmilitary i szybka była jak nówka niestety sam ją zjechałem, ale tak to git.

Ten hełmik co podałeś wytrzymał 3 strzały z repliki 400fps z 2 metrów i zrobiła się dziura wielkości no.. trochę mniejsza od kciuka :P

Fakt faktem z dużej odległości tzn normalnej powinien wytrzymać, nie wiem jak mocne uderzenie w sufit/cegłę/ścianę/gałąź , ale szczerze mówiąc wątpię, aby wytrzymał takie przypadkowe mocne przywalenie w ścianę [No 1-2 razy może tak] Ale nie wiem, ja testowałem tylko jak się do tego strzela :P

Dla dobrej ochrony albo kupujesz ciężkiego micha [duży koszt] albo coś po prostu lepszego niż ACM :P Ale lepiej, aby o hełmach wypowiedział się ktoś inny, ja od siebie polecę fasta od Emersona, ale mam go dlatego, gdyż używam kamerki i przydał mi się montaż :P Ale walnięcie w ścianę i to dosyć mocno zniósł wyśmienicie i zostały 2 ryski.

Przestań z tym emersonem. Ja powiem do autora tak. Jak chcesz micha to polecam BFT. Wzmacniany żywicą, wręcz robi czasem za krzesło =] Ten emerson może lekki, ale to dalej słaby abs. Jak nie masz kasy, to czapka na głowę i heja, każdy tak kiedyś zaczynał =]

EDIT: No ewentualnie, jak już ci tak zależy to kup tego acm'a, ale najprawdopodobniej nie wytrzyma strzału na bliskich odległościach.

Edited by OFF
bez bluzgów

Leriander dla mnie jest dobry :P + Masz montaże w zestawie, niektórym się przydaje no i regulacja poprzez poduszki i to tylne pokrętło :D A przecież mówiłem, że dla dobrej ochrony może wziąć ciężkiego micha :P Propo żywicy: Każdy może sobie kupić żywice i obsmarować hełm przez co będzie bardziej wytrzymały [testowane na wspomnianym wyżej michu z dziurą] I jest lepszy :P Ale nie każdy potrzebuje hełmu aby sobie na nim usiąść a aby uchronił przed mniejszymi rzeczami :P A ja mówię o tym co mam i o tym co działa, nie będę wyjeżdżał z tekstem o innych hełmach bo się nie znam zbytnio bo nie biegałem z BFT na głowie a miałem go jedynie przez minutę :)

Dlatego dobry kask rowerowy (taki protecowaty) będzie lepszy od tych abeesowych pseudotaktycznych . A w sklepach sportowych można je kupić za śmieszne pieniądze. Do tego trochę inwecji, farby w szpreju i parę kawałków samoprzylepnej taśmy rzepowej. Ambitniejsi to sobie mogą nawet powieszać te szyny taktyczne do hełmów.

Leriander proszę hamuj troszkę emocje.