Milski Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 Witam czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tej repliki: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=10359&name=ASG_/_ARES_-_AI_AW_.338_Sniper_-_Sportline_-_17242 Szukam szukam i nic nie mogę znaleźć, nie wiem czy to kwestia tego że nie ma o niej nic czy tego że nie potrafię znaleźć. Jak z tuningiem? Niby na stronie pisze "zgodne z standardem VSR TM". Czy sprawia jakieś problemy? Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 (edited) Zgodny ze standardem jest na pewno tłok - prowadnica i sprężyny. Cylinder nie wiadomo. LINK do szczegołówych zdjęć elementów. Jak sam widzisz baza na snajperkę słaba i jest to identycznie to samo co zwykły ARES AW 338 o którym już jest temat. Edited June 29, 2013 by Stricker Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Mam tą replikę. Bardzo ładnie wykonana. Jest identyczna z Aresem, nawet komore ma taka samą i wszystko co w środku (bo to zresztą produkcja Aresa dla ASG). Lufa od aega, komora szczelna i dobrze spasowana z dyszą cylindra. Mam precke 6.01 - strzela w punkt i na stokowej sprezynie mam 370 fps. Do wymiany prowadnica sprezyny, tłok na alu i sprężyna na 150/160. Obudowa spustu jest metalowa, wiec wytrzyma sprezyne. I to mi wystarczy , nie potrzebuje potwora ;-) Jedyny mankament, do którego mozna sie pzyzwyczaić, to że za cene orginalności czyli magazynka we właściwym miejscu masz rurke dosyłającą kulki do prozdu do komory. Na poczatku sie zapomina,ze w te rurce zawsze musza byc kulki (ok15/20) ale jak sie przyzwyczaisz to juz gra. Fajny magazynek, ciezki metalowy, jak prawdziwy. W Wellopodobnych masz plastikowe chowajace sie w body, ale za to one podaja kulki bezposrednio do komory, cos za coś. Ja jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted July 2, 2013 Author Report Share Posted July 2, 2013 (edited) A środek zgodny z vsr jak napisali? Czy jeszcze nic nie wymieniałeś, bo zastanawiam się nad tą repliką i m24 CA. Mi potwór też nie potrzebny ale żeby mieć tą lekką przewagę w zasięgu. I czy byś mógł jakieś fotki wstawić? Edited July 2, 2013 by Milski Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Mogę, wyślij maila na pw. Ale te fotki w linku powyżej są bardzo dobre. Tam jest rozebrany Ares, ale jest w99 procentach identyczny z moim ASG, bo to Ares je dla nich robi. Inna jest tylko lufa zewnętrzna, bo ma karbowania i tłumik. Kolega ma Aresa w aluminium i nawet komory są identyczne. Czyli kupujesz Aresa za pól ceny. Fakt, że ktoś powie ze można za połowę tego kupić wella, ale co kto woli :-) Narazie nic nie robiłem, dopiero kupiłem, tylko rozebrany na części ;-). Wymieniona lufa, gumka, prowadnica, następne tłok i spring. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Fotki wstaw tutaj, każdy jest głodny wiedzy... Powiedz mi, czy Hu regulowany jest z boku body, przy lufie tak jak przy vsr? Jak możesz, to zrób zdjęcie komory HU, lufy wew( konkretnie wcięć, tam gzie gumka przychodzi) i samej gumki HU :) Dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
aligator73 Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Ok fotki juz mam, ale wstawię w niedziele. Komora ma regulacje od góry. Śrubka na imbus jest bezpośrednio na lufie zewnetrznej przed szyna ris. Zespół spustu, zespół cylindra, dźwignia przeładowania, zabezpieczenie, magazynek, mocowanie komory, rurka dosylacz kulek i jej mocowanie identyczne. To tak na szybko. https://picasaweb.go...feat=directlink /posty połączone Mendi Quote Link to post Share on other sites
Seba6000 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Witam posiadam ową replikę, chciałbym zmienić lufę na precyzyjną lecz z tego co widzę stabilizatory są do niej przyklejone. Czy może mi ktoś polecić jakie kupić zęby pasowały do precki PDI. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts