Bednar19951 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Witam. Jestem tutaj nowy, dziś założyłem konto. Od jakiegoś czasu interesuję się airsoftem i chciałbym zacząć się tym parać na poważniej. Mam kilka pytań, jako że jestem póki co żółtodziobem :-) i do tej pory posiadałem jedynie plastikowe, tanie sprężynówki (zabawki) Planuje skompletować sobie rosyjskie/radzieckie wyposażenie (jestem nieuleczalnym rusofilem). Mam kolegę, który razem z kumplami gra w asg i stanowczo odradzają mi oni kupno jakiejkolwiek repliki serii AK, poniżej 600zł. Twierdzą, że wszystkie, AK, które mają części z abs-u czy składane kolby, natychmiast się rozpadną. Jako że niedługo będę miał do dyspozycji około 1200zł (na główną, boczniaka i osprzęt jak dodatkowe magazynki, ładownice) pogrzebałem nieco po sklepach i znalazłem dla siebie takie propozycje: - główna: CM048M (AKM) - boczniak: SRC TT-33 Co myślicie o tych karabinach? Są jakieś lepsze ich alternatywy w podobnym przedziale cenowym (700-800zł karabin i ok 400 zł boczniak) I jak się ma sprawa z tymi składanymi kolbami, które są rzekomo tak nietrwałe. Bo nie ukrywam, że preferowałbym mimo wszystko coś składanego, jako, że w domu mało miejsca i łatwiej to składować. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Ten twój kumpel troche Ci wciska, popatrz na serię RK od Boyi, kałachy polecane przez wiele użytkowników, metalowe body (chyba nie wszystkie lecz nie jestem pewien) są to kałachy po 500 i 600zł i są naprawde polecane. Tak prawda że kolby często się psują, łamią ale tylko te składane pod spód broni, te składane na bok są naprawde wytrzymałe. Co do TT-tki nie wypowiem się bo nic o niej nie wiem. Pozdrawiam OldWolf86. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 cm 0.48 dobra replika. W podobnym przedziale cenowym pooglądaj RK Boyi. Co do składanej kolby, to mam rk ze składaną kolba i nie narzekam, nicn ie odpadło, wszystko się trzyma. Jak nie wywarzasz drzwi powinno być ok. O klamce się niestety nie wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted July 1, 2013 Author Report Share Posted July 1, 2013 (edited) . Tak prawda że kolby często się psują, łamią ale tylko te składane pod spód broni, te składane na bok są naprawde wytrzymałe. Znaczy się, że najlepiej kupić coś typu AK-74? Co do tetetki, to sporo osób na forach sugeruje tą od KWA, ale jest droższa o 200zł i jak wynika z recenzji (choćby na wmasg) wcale niekoniecznie lepiej zrobiona, tylko ma BB większy o kilka mm. Nie wiem czy się opłaca, zwłaszcza że SRC jest moim zdaniem bardziej efektowna wizualnie, nieco przeróbek i będzie wyglądać jak palniak. Edited July 1, 2013 by Bednar19951 Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Nie, AK ze stałą kolba też kupisz, ze składaną na bok też. Chodziło mi tylko o modele w których kolba składa się pod spód, one nie są za bardzo wytrzymałe. AK-47 czy inne jego wersję dostaniesz z wystkimi rodzajami kolb. Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted July 1, 2013 Author Report Share Posted July 1, 2013 Nie, AK ze stałą kolba też kupisz, ze składaną na bok też. Chodziło mi tylko o modele w których kolba składa się pod spód, one nie są za bardzo wytrzymałe. AK-47 czy inne jego wersję dostaniesz z wystkimi rodzajami kolb. Chodziło mi o to że AK od AKS do AKMS miały kolbę składane pod spód, a AK74 na lewą stronę broni. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Tak, lecz nie wszystkie. Repliki ASG mają przeróżne wersje i mają wszystkie rodzaje kolb tak jak napisałem. Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted July 1, 2013 Author Report Share Posted July 1, 2013 A nie wiecie może, czy można dostać w Polsce Makarysza (pistolet PM) z BB? Bo widziałem ten produkcji Umarexa, ale jest on na CO2 a nie Green Gaz. Chyba KWA wypuściło już PM GBB ale nie wiem czy jest w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 KWA ma wiele replik które są niedostępne w Polsce a są bardzo interesujące, ale o Makarowie nic nie słyszałem niestety. Quote Link to post Share on other sites
Bednar19951 Posted July 1, 2013 Author Report Share Posted July 1, 2013 KWA ma wiele replik które są niedostępne w Polsce a są bardzo interesujące, ale o Makarowie nic nie słyszałem niestety. http://wmasg.pl/pl/news/show/203467 Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Na polskim rynku ruskich boczniaków ASG dużego wyboru nie ma, ino TT i Makarow bez blowbacka. Zawsze możesz spóbować sprowadzania zza granicy, jeśli już coś wynajdziesz. Ba, jakbyś się postarał, to nawet może by ci się od ruskich replikę Gracha wydębić. http://rus.mil.pl/forum/discussion/4231/1/mp443-replika/ Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Gracha Gracza, na milosierdzie Matki Amunicji, nie Gracha. Smatritie, riebiata - eto Gracz. Quote Link to post Share on other sites
kowal287 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 cm 0.48 dobra replika sam mam tyle że jak dla mnie to drewno strasznie jaskrawe* w mojej replice najpierw przemalowałem teraz zrobiłem swoją klobę. Co do boczniaka nie wiem o nim nic osobiście zamiast boczniaka weź te kasę dokup cos do repliki batke lepszą ładowarke bedziesz jeździł na imprezy spotkasz też ludzi pasjonujacych sie w rosyjskiej broni tam obejrzysz repliki boczniaków pomacasz postrzelasz i dopiero kupisz taka moja rada pozdro :icon_smile: * Poprawiłem. Postaraj się ograniczyć takie słownictwo. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts