Koxeusz Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Witam, mam problem z magazynkiem do Aug A2 JG, który nie podaje kulek jak należy tzn. semi sie zacina(auto działa normalnie).Po dociśnięciu(ręką) działa poprawnie. Zakupienie nowego magazynka( od JG) rozwiąże sprawę ? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Podwiń taśmą magazynek żeby lepiej siedział w takiej pozycji, do jakiej musisz docisnąć. Powinno pomóc ;) Quote Link to post Share on other sites
Koxeusz Posted July 9, 2013 Author Report Share Posted July 9, 2013 I mam co chwilę odklejać i przyklejać ? Nie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Źle mnie zrozumiałeś. Owinąć dookoła magazynek tak żeby ciaśniej siedział w gnieździe magazynka - nie musisz co chwila odklejać i naklejać. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 A ja prędzej bawiłbym się elementem w body który stanowi kanał dla kulek z magazynka do komory HU. U mnie pomogło podklejenie go od czoła tak żeby był bliżej stopki "kolby". Quote Link to post Share on other sites
Koxeusz Posted July 9, 2013 Author Report Share Posted July 9, 2013 Fishbonee - sprawdziłem , niestety nie działa :/. Bojeq, może coś dokładniej ? Jakieś zdjęcia, byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Chodzi o "rurkę". przez którą kulki przechodzą z magazynka do komory hopa. Co do ewentualnych problemów z podawaniem: w poprzednim AUGu jeden magazynek nie podawał kilku ostatnich kulek. Spowodowane było to lekką nadlewką w "tunelu", którym kulki przechodzą z magazynka do komory hopa. Kiedy replika leżała do góry nogami, można było położyć tam kulkę i trzeba było ją lekko pchnąć, żeby wpadła do komory -kiedy sprężyna była już rozciągnięta nie miała siły jej przepchnąć. Sprawę rozwiązało 5 minut z pilnikiem - zeszlifowałem nadlewkę tak, że kulka wpadała do środka bez oporów. Quote Link to post Share on other sites
Koxeusz Posted July 10, 2013 Author Report Share Posted July 10, 2013 (edited) sledz - owej nadlewki nie zaobserwowałem, ale za to ten " kanałek" przez, który kulki z magazynka przechodzą do komory HU jest lekko poluzowany tzn, dotykając go palcem czuć niewielki ruch.Nie wiem czy to ma znaczenie. Edited July 10, 2013 by Koxeusz Quote Link to post Share on other sites
Koxeusz Posted July 10, 2013 Author Report Share Posted July 10, 2013 Problem rozwiązany dzięki użytkownikowi - "Fishbonee". Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts