Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z mocą chińskiej m4

Recommended Posts

Witam

Na wstepie chciałbym prosić o nie śmianie się z mojego sprzętu.Nawet nie napisze repliki bo poprostu jest to zabawka. Kupiłem m4 okazyjnie za 50 zł i bardzo bym chciał się postrzelać amatorsko z kumplami. Wiekszość pewnie wydała 50 zł na jeden magazynek a nie na broń :icon_smile:

Lecz przejdę do problemu.

Gdy m4 mi doszło, strzelałem kulkami które były dołączone koloru białego. Coś mnie jednak podkusiło i gdy się białe skończyły wsypałem zwykłe z odpustu. Po pierwszym strzale pistolet się zaciął. Skończyło się tym że musiałem wyciągnąc lufę i wyczyścić ją z kulek. Zdenerwowany tym faktem zamówiłem kulki z taiwangun białe, odłożyłem m4 na półkę i czekałem aż dojdą.

Gdy doszły wsypałem kulki wszystko fajnie tylko że replika strzeli normalnie z 2 razy na 15-20 kulek. Przez normalnie rozumiem dla mnie bardzo satysfakcjonującą odległosc około 30 m gdzie pocisk leci ładnie równo i z mocą. Większością pocisków pluje na około 5m. Prosiłbym więc o poradzenie co by jej mogło się przytrafić i mimo że zabawka bardzo bym chciał żeby za każdym razem normalnie strzelała.

Poniżej daje foty lufy

0xcb.jpg

oq9y.jpg

sgie.jpg

54pe.jpg

01yo.jpg

37wo.jpg

u6as.jpg

Edited by Simon24121

Generalnie jedyną gumkę którą znalazłem przy lufie to ta na dwóch ostatnich zdjeciach poniżej.

Zrobiłem też foty całej zabawki, moze ktoś rozpozna jakiej to firmy ?

I tam też jest coś ułamane po prawej stronei nei wiem czy to też nei wpływa jakoś negatywnie na m4

oalh.jpg

u015.jpg

hdwi.jpg

nnke.jpg

mnmw.jpg

i7nf.jpg

0xcb.jpg

Edited by Simon24121

Dzieki za szybkie odpowiedzi ;) Po prostu zabawka. Chociaż z kulkami 0,25g do 30m a nawet jak dobrze złapie 40 m potrafi lecieć prosto i równo. Gdy jest takie fajne głuche pukniecie kulka leci ok. Zwykle jednak terkocze i kulki wywala na 5-10m . Taką gumę HU idzie gdzieś dorwać do takiego czegoś ?

Nie, standardowa nie będzie pasować. Miałem okazje zajrzeć do kilku takich gówien z plastikowym gearboxem, wszystkie części w tych gniotach są niestandardowe i niemożliwe do kupienia. Jedyna opcja to wyrzucenie tego szajsu do śmietnika i kupienie shotguna AGM 003. Ta sama cena, a sama jakość AGMa zmiażdży ten odpustowy chłam.

Edited by MrMCET

Rozumiem. Nie no do tych 40 m dolatuje z padnięciem na ryj i powiedzeniem doleciałem :D . Do 20 m jest jak haubica :icon_wink:. W takim razie chyba sprzedam to dalej, i faktycznie kupię coś normalnego. Strasznie zależy mi na jakimś elektryku. A znowu każda złotówka się liczy bo nie pracuje, a moim głównym zajęciem to moje dwa Romety ;)

Moja mp5 pozwala na trafienie przeciwnika na 45m, przy 50 jest ryzyko że kulka go minie. W moim pradawnym p90 wella, czy równie plasticzanym m4 boyi skuteczny zasięg wynosił 15m. Więc nie rozumiem co dziwnego w stwierdzeniu, że repliki mają ten ~3 razy większy zasięg od zabawek?

Oczywiście, sklep taiwangun.com, ta moja to cm 049, aktualnie niedostępne. Jeśli chcesz coś tańszego to polecam mp5 Galaxy, teraz jest dostępna nieco droższa wersja z kolbą, jeśli trochę poczekasz na dostawę to za ~250 pln dorwiesz podstawową wersje mp5k. Możesz też przejrzeć karabiny szturmowe, wszystkie z wyjątkiem m4 (pękające gearboxy) są ok.

Edited by MrMCET