Simon24121 Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 (edited) Witam Na wstepie chciałbym prosić o nie śmianie się z mojego sprzętu.Nawet nie napisze repliki bo poprostu jest to zabawka. Kupiłem m4 okazyjnie za 50 zł i bardzo bym chciał się postrzelać amatorsko z kumplami. Wiekszość pewnie wydała 50 zł na jeden magazynek a nie na broń :icon_smile: Lecz przejdę do problemu. Gdy m4 mi doszło, strzelałem kulkami które były dołączone koloru białego. Coś mnie jednak podkusiło i gdy się białe skończyły wsypałem zwykłe z odpustu. Po pierwszym strzale pistolet się zaciął. Skończyło się tym że musiałem wyciągnąc lufę i wyczyścić ją z kulek. Zdenerwowany tym faktem zamówiłem kulki z taiwangun białe, odłożyłem m4 na półkę i czekałem aż dojdą. Gdy doszły wsypałem kulki wszystko fajnie tylko że replika strzeli normalnie z 2 razy na 15-20 kulek. Przez normalnie rozumiem dla mnie bardzo satysfakcjonującą odległosc około 30 m gdzie pocisk leci ładnie równo i z mocą. Większością pocisków pluje na około 5m. Prosiłbym więc o poradzenie co by jej mogło się przytrafić i mimo że zabawka bardzo bym chciał żeby za każdym razem normalnie strzelała. Poniżej daje foty lufy Edited August 2, 2013 by Simon24121 Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 (edited) Jeśli ma to gumkę Hu to to przyczyną jest jej zerwanie/ścięcie/zerwanie itp przez kwadraciaki (kulki z odpustu) Edited August 2, 2013 by P&P Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 (edited) Generalnie jedyną gumkę którą znalazłem przy lufie to ta na dwóch ostatnich zdjeciach poniżej. Zrobiłem też foty całej zabawki, moze ktoś rozpozna jakiej to firmy ? I tam też jest coś ułamane po prawej stronei nei wiem czy to też nei wpływa jakoś negatywnie na m4 Edited August 2, 2013 by Simon24121 Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Te dwa ostatnie to chyba HU, z tym to można dać dla dziecka 6l niech strzela do kartki papieru :) Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Dzieki za szybkie odpowiedzi ;) Po prostu zabawka. Chociaż z kulkami 0,25g do 30m a nawet jak dobrze złapie 40 m potrafi lecieć prosto i równo. Gdy jest takie fajne głuche pukniecie kulka leci ok. Zwykle jednak terkocze i kulki wywala na 5-10m . Taką gumę HU idzie gdzieś dorwać do takiego czegoś ? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Standardowa powinna pasować, a te 40m to w dół czy jak moździerz? :P Sorki nie mogłem się powstrzymać :P Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 (edited) Nie, standardowa nie będzie pasować. Miałem okazje zajrzeć do kilku takich gówien z plastikowym gearboxem, wszystkie części w tych gniotach są niestandardowe i niemożliwe do kupienia. Jedyna opcja to wyrzucenie tego szajsu do śmietnika i kupienie shotguna AGM 003. Ta sama cena, a sama jakość AGMa zmiażdży ten odpustowy chłam. Edited August 2, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 Rozumiem. Nie no do tych 40 m dolatuje z padnięciem na ryj i powiedzeniem doleciałem :D . Do 20 m jest jak haubica :icon_wink:. W takim razie chyba sprzedam to dalej, i faktycznie kupię coś normalnego. Strasznie zależy mi na jakimś elektryku. A znowu każda złotówka się liczy bo nie pracuje, a moim głównym zajęciem to moje dwa Romety ;) Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Mp5 cymy, za 250zł idzie dorwać a jest pancerne. Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 A jak w mp5 zasięgiem ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Byle replika z metalowym gearboxem ma zasięg około 3 razy większy od plastików, ze skupieniem strzałów to samo. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Jak dla ciebie to 70-80 metrów, jak dla mnie 45-50 ~~ Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Moja mp5 pozwala na trafienie przeciwnika na 45m, przy 50 jest ryzyko że kulka go minie. W moim pradawnym p90 wella, czy równie plasticzanym m4 boyi skuteczny zasięg wynosił 15m. Więc nie rozumiem co dziwnego w stwierdzeniu, że repliki mają ten ~3 razy większy zasięg od zabawek? Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 3, 2013 Author Report Share Posted August 3, 2013 Mógłbyś w takim razie zapytać się gdzie kupiłeś to mp5 ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 (edited) Oczywiście, sklep taiwangun.com, ta moja to cm 049, aktualnie niedostępne. Jeśli chcesz coś tańszego to polecam mp5 Galaxy, teraz jest dostępna nieco droższa wersja z kolbą, jeśli trochę poczekasz na dostawę to za ~250 pln dorwiesz podstawową wersje mp5k. Możesz też przejrzeć karabiny szturmowe, wszystkie z wyjątkiem m4 (pękające gearboxy) są ok. Edited August 3, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Poluj na okazje po prostu... Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 6, 2013 Author Report Share Posted August 6, 2013 Jeszcze takie pytanko, czy do tej m4 podejdzie jakiś magazynek z allegro ? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Chyba nie, wygląda że komora jest bardziej cofnięta niż w naszych emkach :P Nie opłaca sie kupować maga. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Tak, tanie repliki z plastikowym gearboxem mają wyjście kanału od kulek w tylnej części maga. Quote Link to post Share on other sites
Simon24121 Posted August 7, 2013 Author Report Share Posted August 7, 2013 Czyli tak czy nie? ;) http://allegro.pl/asg-magazynek-m4-m16-royal-hi-cap-400-bb-wyprz-hit-i3447531816.html taki magazynek bym chciał sobie dokupić Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 (edited) nie będzie pasował. Już chyba łatwiej dorwiesz takie magi na stronach gdzie sprzedają zabawkowe repliki tylko nie kupuj czasem z airsoftxteme i gunsport Edited August 7, 2013 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Rzeczywiście ten mój post jakoś dwuznacznie brzmi. Koniec końców miał on na celu potwierdzenie tego, że do plastików nie pasują normalne magazynki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Glanu, dobrze że polecasz sklepy które robią ludzi w bambuko. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Przecież on ich NIE poleca? Czytaj ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 Ahhhh pardon, nie zauważyłem słowa nie :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts