Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zapytanie dot. CM010

Guest Zairon

Recommended Posts

Guest Zairon

Bry. Panowie potrzebuję czegoś w miarę fajnego wyglądem i osiągami do zabawy typu puszki&tarcze na krótkim dystansie, nie wykluczając sparingów ze znajomymi w budynkach.

Wybór padł na http://gunfire.pl/product-pol-1152201372-Replika-karabinka-CM010.html

Nie jest to może szał techniki ale nie jest to też plasticz z bazaru.

W związku z tym mam do was parę pytań:

1. Co sądzicie o tej replice?

2. Z czego wynika różnica fps w porównaniu z CM012? W opisie wszystko jest takie samo więc jedyne co mi przychodzi na myśl to to że CM012 ma więcej metalowych bebechów

3. Co na start warto wymienić? Na pewno gumkę a jak sprawa wygląda z aku? (tu mam dylemat czy jest sens wymieniać aku gdyż przy tym silniku z tego co czytałem to nie zrobi różnicy?)

PS: Jeśli ktoś ma ową cymkę proszę o PW :)

Pozdr.

Moje zdanie na temat chińskich em'k jest takie nic dobrego poniżej standardu evolution airsoft nie bież przecież jest dużo chiński wyrobów z gb v3 które są bardziej wytrzymałe giety sig'i i inne i są tańsze i mniej awaryjne.

Miałeś repliki M4 z Cymy lub Specna Arms?

Pytanie 3.

Akumulatora nie kupujesz tylko po to, aby ewentualnie poprawić osiągi repliki, ale po to, aby móc postrzelać, bo akumulatory dołączone do replik zazwyczaj słabo trzymają, a co za tym idzie - długo się nie pobawisz :icon_wink:

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś zanim przesiadłem sie na lipo to myślałem że to kolejny airsoftowy mit, bo dla mnie zmiana NiMH na innego NiMHa to strata hajsu ;D

Guest Zairon

Pytanie 3.

Akumulatora nie kupujesz tylko po to, aby ewentualnie poprawić osiągi repliki, ale po to, aby móc postrzelać, bo akumulatory dołączone do replik zazwyczaj słabo trzymają, a co za tym idzie - długo się nie pobawisz :icon_wink:

A jak ma się lepszy aku do tego silnika w tej replice? Inna kwestia też jest taka że wkładając lepszy aku muszę liczyć się z szybszym zużyciem ...

Po wiem tak tłok ja bym wymienił dla świętego spokoju jak zobaczyłem jej wnętrze wszystkie zęby poszły.Wsadził bym jakiś z 4 zębami metalowymi i myślę że był by w porządku choć kolega wstawił poliwęglanowy z wszystkimi zębami stalowymi.