Guest Zairon Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Bry. Panowie potrzebuję czegoś w miarę fajnego wyglądem i osiągami do zabawy typu puszki&tarcze na krótkim dystansie, nie wykluczając sparingów ze znajomymi w budynkach. Wybór padł na http://gunfire.pl/product-pol-1152201372-Replika-karabinka-CM010.html Nie jest to może szał techniki ale nie jest to też plasticz z bazaru. W związku z tym mam do was parę pytań: 1. Co sądzicie o tej replice? 2. Z czego wynika różnica fps w porównaniu z CM012? W opisie wszystko jest takie samo więc jedyne co mi przychodzi na myśl to to że CM012 ma więcej metalowych bebechów 3. Co na start warto wymienić? Na pewno gumkę a jak sprawa wygląda z aku? (tu mam dylemat czy jest sens wymieniać aku gdyż przy tym silniku z tego co czytałem to nie zrobi różnicy?) PS: Jeśli ktoś ma ową cymkę proszę o PW :) Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Moje zdanie na temat chińskich em'k jest takie nic dobrego poniżej standardu evolution airsoft nie bież przecież jest dużo chiński wyrobów z gb v3 które są bardziej wytrzymałe giety sig'i i inne i są tańsze i mniej awaryjne. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Moje zdanie na temat chińskich em'k jest takie nic dobrego poniżej standardu evolution airsoft nie bież przecież jest dużo chiński wyrobów z gb v3 które są bardziej wytrzymałe giety sig'i i inne i są tańsze i mniej awaryjne. Miałeś repliki M4 z Cymy lub Specna Arms? Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Pytanie 3. Akumulatora nie kupujesz tylko po to, aby ewentualnie poprawić osiągi repliki, ale po to, aby móc postrzelać, bo akumulatory dołączone do replik zazwyczaj słabo trzymają, a co za tym idzie - długo się nie pobawisz ;) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Pytanie 3. Akumulatora nie kupujesz tylko po to, aby ewentualnie poprawić osiągi repliki, ale po to, aby móc postrzelać, bo akumulatory dołączone do replik zazwyczaj słabo trzymają, a co za tym idzie - długo się nie pobawisz :icon_wink: Nie wiem jak teraz, ale kiedyś zanim przesiadłem sie na lipo to myślałem że to kolejny airsoftowy mit, bo dla mnie zmiana NiMH na innego NiMHa to strata hajsu ;D Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Pytanie 3. Akumulatora nie kupujesz tylko po to, aby ewentualnie poprawić osiągi repliki, ale po to, aby móc postrzelać, bo akumulatory dołączone do replik zazwyczaj słabo trzymają, a co za tym idzie - długo się nie pobawisz :icon_wink: A jak ma się lepszy aku do tego silnika w tej replice? Inna kwestia też jest taka że wkładając lepszy aku muszę liczyć się z szybszym zużyciem ... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Dopóki kręcisz się w podobnych woltarzach jak bateria stockowa (dla 8,4/9,6 będzie to lipo 7,4) to zużycie będzie pomijalne. Natomiast przy przesiadce na lipo 11,1 możesz zarżnąć gb. Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Miałem kolega miał przez jakieś 2 tygodnie po czym tłok stracił 3 zęby i zębatka tłokowa dostała po dupie nie wiem czy w jednym egzemplarzu się tak stało, ale ja się zraziłem. Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Mimo wszystko gotów jestem zaufać CYMIE i ją pomału upgradeować :) Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Na początek wymiana kabli i silnika. Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Silnik kable i tłok i już będzie niezła replika. Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 A co sądzicie o tym? M16A3 Full Metal CM009 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=2218&manufacturers_id=52 Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Tłok jest git, nie trzeba go wymieniac. Ostatecznie mozna zmienic oring na głowicy, ale tez niekoniecznie. U mnie fabrycznie była strzykawka. Po wymianie dyszy na uszczelnioną zasięg i skupienie znacząco sie poprawiły. Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Jaka w tym jest sprężyna i silnik? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 sprezyna m120 , silnik identyczny jak w bojcu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Czyli mówisz że tą 009 warto kupić :P Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Emki od cymy w srodku mają to samo. Róznia się tylko z zewnątrz. Ja kupiłem i nie żałuje. Za te pieniędze jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 No o to mi właśnie chodzi że lepiej dołożyć coś tego grosza i mieć metal zamiast plasticzu ... Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Said a co mi powiesz o tej lufie stockowej? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Srednica 6.04 półprecka, spisuje sie ok. Jeżeli nie chcesz plastiku to weź wersje metal. Quote Link to post Share on other sites
Guest Zairon Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 A kable do wymiany ? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Pisałem przecież, że tak. Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Po wiem tak tłok ja bym wymienił dla świętego spokoju jak zobaczyłem jej wnętrze wszystkie zęby poszły.Wsadził bym jakiś z 4 zębami metalowymi i myślę że był by w porządku choć kolega wstawił poliwęglanowy z wszystkimi zębami stalowymi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts