roos Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Odpowiem prawie w temacie, mimo że nie podoba mi się Twoje podejście do sprawy. Chrono twierdzi, że na lufie stockowej było 330 stóp na sekundę, po zmianie na zestaw Maple Leaf Evo II (6.01) prędkość wzrosła do 337 (pomijam polepszenie zasięgu, bo to wynika z gumki). Zaworek Action High Output dał 358. Nine Ball powinien dać podobny efekt. Właściwie każdy zaworek hi-flow zwiększy "moc". Pomiary w temp. 20 stopni, chrono Xcortech. Kup, sprawdź i pochwal się wynikami. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 15, 2015 Author Report Share Posted February 15, 2015 Prowadzący filmiku mówi o fabrycznych aluminiowych lufach. Ja mam plastik. Moja wersja jest dziwna czy to facet się pomylił? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 (edited) Słuchajcie, mam Socoma MK23 KWA i każde źródło mówi co innego o kompatybilności magazynków. Ten wygląda na zdjęciach identycznie. Czy to znaczy, że zdjęcia są nie te, czy USP.45 i Socom mają takie same magazynki, a HK45 inne? Na stronie UMAREXa widzę, że chociażby stopka jest inaczej wyprofilowana. USP.45 - MK.23 Różni się też numer magazynowy. Edited April 6, 2015 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Scattergun Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Z tego co czytałem to podchodzą do hk45 magi od usp match bo są dłuższe od zwykłego usp 45.Co do mk23 też gdzieś czytałem,stopkę sobie możesz przerobić to mały problem gorzej czy mag będzie siedział. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Panowie, i jak wasze hk45? Jakieś awarie? Jak sytuacja z częściami? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Skoro brak nowych postów to można założyć że: sprzedali/zgubili/wymienili co chcieli albo się nie psują:) U mnie działa, ale tygodniu wystrzelę może całego maga - to wszystko. Cóż, side arm... Quote Link to post Share on other sites
Aslaid Posted August 18, 2016 Report Share Posted August 18, 2016 Co do oznaczeń to jak przeglądam zdjęcia ostrych HK.45 czy USP-ów, to nie widać, by były one wypełnione białą farbą, tylko jedynie wygrawerowane(wybite?) na zamku, więc yyy... :D Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 (edited) Panowie, widzę że temat przycichł. Jak z awaryjnością tych replik? Czy coś się poprawiło w ich jakości czy dalej są jakieś problemy np. z tym kruchym zamkiem? Jak z dostępnością części? Edited January 12, 2017 by Koyama Quote Link to post Share on other sites
roos Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Stockowy zamek zrobiony z wyjątkowo lichego metalu od razu wymieniłem na Detonatora. Który to w miejscu zatrzasku zamka ma stalową wkładkę i parę innych fajnych rozwiązań. Bez problemu można wystrzelić kilka magów przy -17 stopniach. Jako ciekawostkę podam że strzelam z .36 bo są stabilniejsze w locie. Jedyne co padło to sprężynki od loading nozzle - ich mocowanie jest wyjątkowo źle zrobione i kiedyś spadły z zaczepów. Teraz są przyklejone. Będę się powtarzał, ale to najlepsza klamka jakiej używałem. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 16, 2017 Author Report Share Posted February 16, 2017 Jedyne co padło to sprężynki od loading nozzle - ich mocowanie jest wyjątkowo źle zrobione i kiedyś spadły z zaczepów. This. Z tym, że u mnie po tym jak zleciały z zaczepów zostały wydłużone co najmniej dwukrotnie. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Odgrzebuję. Próbuję ale wciąż bez skutku zakupic parę części do HK.45 MATCH... wysyłałem juz 3x request do kwahk.com i guzik z pentelką. Ktoś coś gdzie i jak? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted April 28, 2018 Author Report Share Posted April 28, 2018 Pisz do Umarłexa. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Patrzyłeś na rainbow8.com? Quote Link to post Share on other sites
mStyl Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Witam... wie ktoś może gdzie dostanę magazynki do Umarex HK45? Numer części - 2.6365.1 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
roos Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Jak zwykle na niezawodnym powair6, bo rainbow8 ma magi tylko do KWA 2.5934: https://www.rainbow8.com/collections/kwa-magazine/products/umarex-28rd-magazine-for-h-k-hk45-gbb-pistol I begadi też ma na stanie do VFC: https://www.begadi.com/magazin-fuer-vfc-heckler-koch-hk45-gbb-version-2-6365-1.html https://www.powair6.com/en/magazine/5802-umarex-vfc-28rds-gaz-magazine-for-hk-hk45-gbb.html Quote Link to post Share on other sites
mStyl Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Roos - jesteś legendą! Takie jeszcze pytanie do Was Panowie - jestem troche zielony, ponieważ dopiero zaczynam przygodę z ASG. Rozumiem, że ten pistolet jest robiony przez VFC? Kojarzę, że wcześniej robiła go firma KWA... dobrze myślę?https://www.umarex.com/products/airsoft/gas/2.6365.html Chciałbym wiedzieć czy polecacie tę klamkę? Nie za dużo wiem o VFC ale mam wrażenie, że ta klamka będzie odpowiednia. Zastanawiam się nad HK45 właśnie od Umarex/VFC albo od Tokyo Marui… i mam dylemat, który wybrać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mStyl Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 jeszcze jedno, na stronie powair6 numer seryjny się zgadza natomiast jest info, że magazynek jest na 28 naboi zamiast na 24... jest powiększony/błąd/czy wypuścili dwa rodzaje magazynków? Quote Link to post Share on other sites
roos Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Kiedyś tam wersje były od KWA, aktualnie Umarex opycha VFC - co można po numerach produktów. HK45 pasuje do dużej łapy, zresztą dzięki nakładkom na chwyt można go sobie dopasować. Do moich magazynków wchodzi po 30 bb, ale mam lekko przycięte followery tak, aby kulki inaczej się układały. O jakości HK od VFC nic nie powiem, bo nie macałem... Quote Link to post Share on other sites
bogi840505 Posted November 9, 2018 Report Share Posted November 9, 2018 Panowie, potrzebuje pomocy, moja 5 letnia klamka hk usp 45 doznała zaskakującej kontuzji niestety pistolet większość swojej egzystencji przeleżała w szufladzie, przebieg około 1, 5 tyś kulek nie pamiętam teraz dokładnie jakich bo nie mam oe opakowania ale na pewno była to górna półka. otóż w czym tkwi problem: regularnie staram się wystrzelić z niego parę bb co jakiś czas żeby nie leżał tak odłogiem, gdy wczoraj chciałem to zrobić po pierwszym strzale pistolet wyrzucił cały gas z magazynka i tak za każdym razem, gdy zwaliłem zamek okazało się ze jest w nim pełno małych elementów miękkiego jak plastelina zielonego plastiku i tu pojawia się moje pytanie: -jak wyciągnąć pozycje 15 żeby nic nie uszkodzić? wykręciłem śrubkę 119 i przy próbie wyciągnięcia wadzi mi coś z prawej strony zamka -po odciągnięciu cylinderka udało mi się dojrzeć prawdopodobnie bio- zdegradowane elementy odpowiedzialne za usterkę czy można kupić cześć ze schematu: 7, 49, 38, 153 i ewentualnie gdzie tego szukać Przeglądając internety pomału tracę na dzieje ze moje Hk nie będzie nadawało sie już tylko do ubijania kotletów Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts