Lolstrike Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 (edited) Witam. Planuje ktoś w najbliższym czasie zamówienie ze strony www.clawgear.eu ? Potrzebuje od nich kompletu Specter II, jednak nie znam się na zamówieniach zagranicznych. Ewentualnie wyjaśnić parę rzeczy. Polski VAT 23% jest doliczany zawsze? Ich produkty mają już w cenach wliczone 20% Austriackiego VATu. Czy do tego muszę dodać nasz VAT czy tylko 3% aby wyszło 23%? Dodatkowo, czy dobrze wyceniłem przedmioty? Wyszło 60 euro za przedmioty i 10 euro przesyłki. Według wzoru wychodziło mi ~360zł (dodałem Polski VAT), dobrze? Ostatnia kwestia, za przesyłkę płacę w euro. Czy jeżeli dostanę wezwanie żeby zapłacić cło, będę musiał to zrobić też w euro czy już w złotówkach? Dzięki i pozdrawiam Edited August 6, 2013 by Lolstrike Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Nie zapłacisz cła bo Austria jest członkiem Unii Europejskiej. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Cła się nie płaci przez Układ z Schengen, do którego należą i Polska i Austria, nie przez przynależność do UE. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 7, 2013 Report Share Posted August 7, 2013 Cła się nie płaci przez Układ z Schengen, do którego należą i Polska i Austria, nie przez przynależność do UE. Nie zapłacisz bo Austriacka taryfa celna bazuje na TARIC, zintegrowanej taryfie Unii Europejskiej wiec na ruchy towarów wewnątrz UE nie ma cła. Jak chcesz mogę Ci ogarnąć zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts