Madeusz Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Zakupiłem replikę AK74 (RK-05 od Boyi) na stronie Taiwangun.com Mam pytanie: Czy jeśli chcę zmienić np sprężynę, to muszę odsyłać im replikę, żeby to zrobili (żeby nie stracić gwarancji) czy mogę ją wymienić w innym serwisie ASG który mam blisko domu? Pozdrawiam, Madeusz Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Jeżeli zależy Ci na zachowaniu gwarancji to pozostaje tylko serwis Taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Przeczytaj warunki gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Madeusz Posted August 13, 2013 Author Report Share Posted August 13, 2013 Naprawdę nie da rady inaczej tego załatwić? Mieszkam w Szczecinie, a odesłanie repliki do Karkmanów będzie kosztować, prawdopodobnie będę musiał zapłacić za wysyłkę w 2 strony ;/ Mam jeszcze pytanie: Opłaca się (żeby zaoszczędzić te parę polskich złotych i kilka cennych dni) i oddać replikę do serwisu sklepu militaria.pl? Ponieważ ich oddział mam 3-4 km od domu i będzie mi dużo, dużo łatwiej. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Da radę. Najlepiej i pewnie najtaniej będzie skorzystać z usług prywatnego serwisanta. Tu temat z namiarami: http://forum.wmasg.pl/topic/80632-serwisanci/page__st__600 Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 Polecam serwis shootgun masz naprawdę nie daleko jest koło kościoła wojskowego. Quote Link to post Share on other sites
Madeusz Posted August 14, 2013 Author Report Share Posted August 14, 2013 Czyli opłaca się zrezygnować z gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Zależy komu. Jeżeli masz znajomy dobry serwis to tak. Inaczej to głupi pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 A jak odeslesz do nich i wymienia Ci spreżynę, to i tak stracisz gwarancje, nie? Tak przynajmniej było w moim przypadku, kiedy chciałem założyć do AUG spreżynę m110. Gunfire odradziło i powiedzieli, ze stracę gwarancje. Jeśli jest tak tez u Krakmanow to nie masz sie co szczypac, tylko daj pobliskiemu serwisowi :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Wymiana części przez serwis sklepu, w którym kupowało się replikę nie anuluje gwarancji, przynajmniej nie spotkałem się z takimi sytuacjami. Nie koloryzujesz? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Pewnie chodzi o to, że wymiana sprężyny = większe obciążenie GB, więc nici z gwarancji Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Z wymianą na taką samą, słabszą nie powinno być problemu. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted August 15, 2013 Report Share Posted August 15, 2013 Dokładnie. Pytałem o to kiedyś Krakmanów i powiedzieli, że w przypadku zmiany sprężyny na mocniejszą, tracę gwarancję. Jeśli nadal chcę ją mieć to mogą mi zmienić na słabszą =] Quote Link to post Share on other sites
alleStandard_pl Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Racja,takie zasady obowiażują niemal wszedzie,niezaleznie od sklepu,w przypadku wspomnainej sprężyny,wymiana na mocniejszą wiąże się również z utratą gwarancji,a wstawianie tam słabszej nie bardzo jest sens,mija się to z celem. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 ,a wstawianie tam słabszej nie bardzo jest sens,mija się to z celem. A bzdury panie piszecie. Downgrejd repliki ma jak najbardziej sens. Szczególnie tam gdzie obowiązują limity mocy. ( czyli na większości sensownych CQBowych strzelanek w Warszawie). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts