Matheo Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Witam, mam nadzieję, że napisałem w dobrym temacie :D Piszę ten post, żeby się dowiedzieć czy w polsce można legalnie na mundurze nosić naszywki jednostek zagranicznych i gromu. W szczególności interesują mnie odpowiedzi na temat naszywek gromu. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Po pierwsze to GROMu, nie "gromu"... Po drugie kwestia naszywek jest mocno uznaniowa, licz się z tym, że może się komuś wybitnie nie spodobać, że nosisz coś co Ci się kompletnie nie należy. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 (edited) Co się tyczy naszywek zagranicznych, jak najbardziej można. Nawet jak ci się trafi kiedyś jakiś namolny policjant albo ktoś inny wątpię by wiedział że akurat na swoim DPM masz naszywkę korpusu inżynieryjnego która funkcjonuje w UK :icon_wink: Więc zagranicznymi się nie przejmuj. Co do GROMu, jak nie chcesz robić rekonstrukcji to nie polecałbym jej nosić.Bo ja mam w sumie wywalone na to czy ktoś nosi na ramieniu naszywkę JWK czy GROMu do puki ktoś nie będzie nią "szpanował" i się wywyższał, bo i tak widać z daleka że komandosem nie jest :icon_wink: Ale są jednak ludzie którym silnie przeszkadza jak ktoś sobie popierdziela w takowej naszywce a specjalsem nie jest. Edited August 19, 2013 by Ombre Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Poczytaj odpowiednie dokumenty - ogólnie nie można, ale do zagranicznych nikt ci się nie dopierdzieli. Natomiast z rodzimymi może być różnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts