Shumus Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Witam, zwracam się do Was z kilkoma pytaniami ponieważ rozpoczynam swoja przygodę z ASG. Mój ogólny plan to stworzyć żołnierza Legii Cudzoziemskiej. Mam już mundur i planuję zakup kamizelki, a mianowicie znalazłem coś takiego: http://gunfire.pl/product-pol-1152201492-Kamizelka-typu-Plate-Carrier-oliwkowa.html i do tego plecak z wkładem hydratacyjnym: http://gunfire.pl/product-pol-1152199942-Plecak-do-kamizelek-Molle-CIRAS-z-wkladem-hydratacyjnym-woodland.html ,czy są dobrze dopasowane? Oczywiście musze jeszcze skompletować ładownice itp. Następna sprawa to broń, oczywiście FAMAS F1, ale nie mogę znaleźć dobrego FAMAS'A za mniej niż 700zł, czy moglibyście mi nieco pomóc i doradzić? Dodatkowo zastanawia mnie jedna sprawa, co będzie lepsze, hełm czy kapelusz/czapka? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam, Shumus. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Nie ma żadnego dobrego FAMASa. Resztę skrobnąłem na PW. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 Czyli jak kupię FAMAS'a za 700 czy za 500, bądź 120 to nie będzie różnicy? Quote Link to post Share on other sites
ivan8094 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Będzie różnica i to duża bo np.za 120zł nie kupisz repliki tylko zabawkę z plastikowym GB, lepiej wybij sobie tego famasa bo na 700 zł masz bardzo fajną replikę. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 Ale jak to będzie wyglądało Legionista np. z Berylem? To wgl. jest bez sensu Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 No cóż... albo wóz albo przewóz :F. Nie interesuje Cię może jakaś inna jednostka? Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 No ale już mam zakupiony mundur LC. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 (edited) Zainteresuj się może na poważnie tym, co nosi Legia, bo kupowanie na oślep chłamu z Gunfire jest idiotyczne. Edited August 21, 2013 by HeeL Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 Staram się już od kilku dni wyszukiwać informacji i przyglądać się zdjęciom żołnierzy LC i pewnie to że jestem żółtodziobem sprawia że nie potrafię dobrać odpowiedniego osprzętu. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do Was. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Problem w tym iż nie ma w ASG żadnego naprawdę dobrego FAMAS-a. Jak dla mnie nawet wersja TM to niestety przeżytek - mam na myśli GB V1. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 No dobra, a jeśli na mundur założył bym ghille, skołował jakiś przyzwoity karabin wyborowy, to byłoby chyba spoko, bo mundur nie byłby widoczny. Co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 A masz 2k zł na karabin? Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 No dobra, a jeśli na mundur założył bym ghille, skołował jakiś przyzwoity karabin wyborowy, to byłoby chyba spoko, bo mundur nie byłby widoczny. Co o tym sądzicie? To ma dla Ciebie w takim razie jakiego żołnierza "robisz" skoro ma być nie widać munduru? Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Zamieszaliście mi w głowie. Pieprzyć to, robię Legionistę bez względu na to czy FAMAS to jakiś shit. Teraz prosiłbym o skończenie tematu broni, bo potrzebuję pomocy w umundurowanie, a konkretnie kamizelkę, beret/hełm. Co prawda znalazłem beret na zagranicznej stronie, ale chciałbym coś z Polskiego sklepu. Z góry dzięki, Shumus. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Znalazłem jakąś kamizelkę, chyba będzie pasowała: http://www.vest.pl/product-pol-4250-Kamizelka-modularna-z-kabura-zestaw-ladownic-CCE.html Co o niej myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Nie myślałeś może o czymś tego typu: http://www.armyworld.pl/product-pol-3027-Kamizelka-Modulowa-Holenderska-Z-Zestawem-Ladownic-Woodland-Oryginal-Demobil-.html ? Cena ta sama, a produkt kontraktowy więc pod względem jakości wykonania i wytrzymałości znacznie lepszy niż Mil-Tec, o którym słyszałem i czytałem sporo negatywnych opinii, choćby tu, na forum. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 (edited) Dzięki bardzo za pomoc, czyli zostało mi znaleźć odpowiedni hełm, gdybyście się na takowy natknęli proszę o podesłanie, z góry dzięki. Czekaj, ale to nie jest to kamo, to ma być CCE, a nie Woodland Edited August 22, 2013 by Shumus Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Wiem, że nie ten kamuflaż. Chciałem po prostu zasugerować szukanie osprzętu kontraktowego, który czasem można dostać taniej niż chińskie podróbki. Zawsze możesz spróbować znaleźć taki, lub podobny, kontraktowy szpej w oliwce, która pasuje do większości, jeśli nie wszystkich kamuflaży. Z tym stylizowaniem się na LC to w ogóle dość trudna sprawa. Poszukaj tu na forum ludzi, którzy się w tym klimacie obracają i wypytaj jaki konkretnie sprzęt i skąd brali. Lepiej się oczytać i zasięgnąć wiedzy ze wszystkich możliwych źródeł niż później żałować wydania pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Ok, dzięki Ci bardzo za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Jeśli chcesz dobrze i w odpowiednim kolorze, to szukaj na Miwo Military . Jeśli chcesz taniej i w odpowiednim kolorze, ale z możliwością spipcenia po niedługim czasie, to bierz tego Mil-Teca. Quote Link to post Share on other sites
Shumus Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts