Patryczek1 Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Jesteście bardzo pomocni :icon_smile: To działa w dwie strony :) Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Hej! Wiele razy pisałem, wiele rzeczy przeczytałem, przeczytałem naprawdę chyba wszystko ! Każdy mówi co innego. Czytałem kilka razy poradnik. A więc: Interesuje mnie Aeg G36C firm: Jg, boyi, cyma, GFC (WIEM, ŻE GFC TO TO SAMO CO JG) jakiej firmy właśnie replikę G36C byście polecili, byłbym wdzięczny za odpowiedzi użytkowników ogarniętych i obcykanych w replikach rodziny G36 Tutaj macie linki z owymi replikami: http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html GFC http://www.taiwangun.com/608-2-jg-2 JG http://www.taiwangun.com/g-001-boyi boyi http://www.taiwangun.com/cm-011-cm Cyma za wszelkie błędy bardzo przepraszam, i jeżeli moglibyście powrzucać zdjęcia, filmiki, testy, opinie, podlinkowanych mi replik. Dziękuje bardzo z góry! *pisałem kilka razy, lecz nie uzyskałem jednolitych odpowiedzi. Wiecie zbliżają się święta, no i zastanawiam się C: Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Bierz GFG14 i sie nie zastanawiaj, najbardziej oplacalne obecnie G36. Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Dzięki, te gfg14 ma stalowe łozyska ślizgowe? Quote Link to post Share on other sites
EnvilEu Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Ja poleciłbym G-001 Boya. Posiadam tą replikę spisuje się wręcz na medal :). Moje osiągi są epickie na 70-80 metrów kulka leci bez zarzutu. Gdybyś ją kupował polecam odrazu wymienić gumke hop-up na silikonową (http://www.taiwangun.com/gumka-hop-up-silikonowa-guarder). Nie wiem jak inni ale naprawde polecam tą replikę. Gdybyś miał jakieś pytania pisz ^^. Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Akurat te giety miedzy soba sie nie roznia praktycznie niczym. GFG14 bym bral ze wzgledu na 2 letnia gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 No i sami widzicie, zraża mnie Blow back w boyiu, bo po ch** mi to, tylko natke zżera, i gfc cena też dobra, i ta gwarancja, i bateria a te łożyska jakie są w GFC14? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Blow-back możesz odłączyć w prosty sposób. Gfc i JG wyglądają przy bojcu jak odpustowe zabawki. Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Nie jestem w stanie Ci powiedziec, najlepiej napisz do sklepu:) Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 taa, ale gwarancji strracić nie chce, a może ktoś się wypowie na temat cymy, (jg k trzymałem w rękach więc, nie wydaje mi się, że to odpustowa zabawka ;-;) Quote Link to post Share on other sites
EnvilEu Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Lukpaj to ty jesteś z Youtub'a? O ile pamiętam już miałeś kupioną replikę G36c [JG] Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) Ja polecam g36c gfc (JUZ PO RAZ SETNY!) Jak dla kogoś to jest replika odpustowa to chyba się źle czuje. Bateria wystarczyła na 2500 strzałów jak nie więcej na wolnoładowarce, zasieg skuteczny 45m, 55m z poprawkami i to na stocku. W nast. roku mam zamiar uszczelnić hop up, wymienić gumke i lufe, wtedy to bedzie śmigać :icon_smile: Edited August 23, 2013 by Quzodor Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Też będę miał w planach po gwarancji zmienić, lufe, gumke hop up, i sprężynę ? (Będzie się opłacało?) czyli GFC ? Zależy mi, żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto. A od gfc ma łożyska stalowe? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) A trzymałeś w rękach już coś lepszego od tego JG? Miałem już wszelkie możliwe giety w łapach(poza KWA) zaczynając od JG, poprzez SRC,Boyi kończąc na Umarexie/Aresie. Dlaczego JG jest dla mnie odpustową zabawką? Błyszczący, gładki plastik Skrzypi Rozpołowiła mi się kolba Suwadło przesywa się w tył 2cm, skrzypiąc przy tym Cała konstrukcja jest skręcana na śrubki nie licząc 2 pinów Ponadto gearbox w nowszej generacji jest dupny.Styki się przepalają po paczce kulek, itd Mój ranking giet: 1. ARES, UMAREX/S&T 2. Boyi 3 Tokyo Marui/Classic Army 3. Src 4 Jg i cała reszta. Każdy kto mówi, że JG/GFC jest dobre nie miał do czynienia z Boyi, nie mówiąc już o Aresie. Edited August 23, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 po paczce kulek?? Mój znajomy ma g36k jg i tak: taki kowal kupił z allegro stocka (ją) wystrzelał kilka tysięcy kulek, cos tam przerobił i potem opchnął takiemu Łokciowi, można ? możnaa Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) A miał nową serię, czy jeszcze starą z przed ok. dwóch lat hę? Z resztą kupuj co chcesz, ja ci tylko dobrze radzę, bo swoję doświadczenie z replikami już mam. Edited August 23, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 A tego to ja już nie wiem, zależy mi na tym, żeby przede wszystkim Gearbox Nie nawalał Może tak podaj zalety i wady, jg i boyia Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) Wady JG masz wyżej Zalety Boyi: Przede wszystkim jest to klon Aresa. -Wygląda przyzwoicie, zdecydowanie lepiej niż JG. -Bardzo przyjemna faktura body -W 90% rozkłada się jak ostry odpowiednik.3 piny i sru masz replikę w częściach -mikrostyk zamiast tradycyjnej kostki stykowej-lepsza reakcja na spust jak i żywotność System szybkiej wymiany sprężyny System zrzutu napiętej sprężyny. Wady- Dla mnie tylko jedna, mianowicie Ares mógł nie cudować z blowbackiem, i zachować konstrukcję czystej v3ki, z dodaną opcją zrzutu napiętej sprężyny. Ale nawet jak szkielet strzeli, wymieniasz na zwykły v3, który również pasuje, i po kłopocie. To czy ci GB padnie czy nie zależy od tego ile chińczyk ryżu dostał.Jedne są lepiej poskładane, drugie mniej.Chińczyki to loteria ; p Edited August 23, 2013 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 a te blow back, jak można to cholerstwo wyłączyć ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 Może przejdźmy na prv, jeżeli nie sprawia ci to kłopotu, wiesz zależy mi na tym, żeby hajsu nie przeje*** Przekleństwa z kropkami to także przekleństwa. Czytaj uważnie to co koledzy napisali wyżej i sam wyciągnij wnioski. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 @EnvilEu Mialem, biegalem z nia, sprzedalem na rzecz nowej repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
bart990924 Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 i jak się sprawowała ? Quote Link to post Share on other sites
EnvilEu Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 @EnvilEu Mialem, biegalem z nia, sprzedalem na rzecz nowej repliki :icon_wink: Mimo wszystko Lukpaj ja pozostaje przy swojej replice ^^ Spisuje się ona świetnie przynajmniej dla mnie. Poczytaj jeszcze jakieś opinie na temat tych replik i sam oceń bo wybór należy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Nie mialem na co narzekac, dobrze sobie radzila ;) Tak jak pisalem GFG14 z 24 miesieczna gwarancja daje ci swego rodzaju zabezpieczenie, ze nawet jak cos sie zepsuje, to serwis Gunfire Ci to naprawi =) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts