alyjen Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Hej, durne pytanie ale wieczorem nie mam mocy do googla. W replice mam t-connector mały w baterii t-connector duży, jest opcja kliknięcia jakiejś przejściówki czy trzeba sobie jedno bądź drugie przelutować? swoją drogą irytujące to G&P drugiej replice od razu był duży wtyk Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Na pewno T-connect? Nie Tamiya? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Przejściówki mijają się z celem, zawsze lepiej przelutować sobie.I miejsce cenne zajmują na batkę. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 tak na pewno T, to pytanie pomocnicze co lepiej przelutować? gniazdo w batce czy wtyk w replice? w ogóle śmieszna sytuacja replika ta http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4880 Typ wtyku: T-shape, large bateria ta http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4174 Pakiet posiada wtyk typu mini + wyjście do balancera ogniwa a jest dokładnie odwrotnie ;) Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 (edited) ok, na stronce załączonej przed chwilą baterii widzę już, że fabrycznie jest Tamiya a sklep po prostu przelutował to na duże T pod poprzednią replikę Edited August 28, 2013 by alyjen Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Przelutuj konektor w replice na zwykły, "duży" t-connector. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 tak zrobię, rozmawiałem ze sklepem i faktycznie zostawili replikę jak przyszła bo nie brałem do niej baterii, jak zamawiałem poprzednią razem z batką to sami dopasowali, tak więc honor sklepu zwracam i dzięki za wskazówki Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 odkopie troche temat, chce kupić m4 G&P RAS w asgshopie i na stronie jest napisane wtyk- t-shape, mini . Rozumiem ,że chodzi tu o ten wtyk t connector, t deans czy jakkolwiek sie on tam zwie? Pytam bo to bedzie moja pierwsza replika, musze kupić batke do tej repliki, turnigy, więc nie chce żeby cos nie pasowało. Co do tego mini - to lepiej zostawić ten mini wtyk T w replice czy zamienić na "normalny " T i dobrać z takim wtykiem baterie lipo? http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4882 Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 ja w końcu i w replice i w baterii mam normalne T, mini jest mniej popularne z tego co sprawdzałem i o ile spotkałem ludzi, którzy za dopłatą lub bez lutują normalny wtyk T do sprzedawanych baterii o tyle z mini już tak nie Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 ok, czyli lepiej poprosić o zmiane tego mini T w tej replice na zwykły T? Bo ponoć jest taka możliwość w asgshopie. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 na to wychodzi, ja tak w każdym razie zrobiłem Quote Link to post Share on other sites
sumik13 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 ok, dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts