Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Recommended Posts

No właśnie sobie zakupiłem i jak na razie całkiem ok. Podobno to jest powrót do korzeni i z pierwszych misji widać, że jest dużo skradania i fajny klimat. Nie wiem po co w pudełku dali ten durny zegarek, bo już mogli sobie darować i dać jakiegoś morale patcha albo coś bardziej przydatnego.

Pierwsza (w sumie druga) misja jest w Benghazi. Trochę mnie to rozbawiło bo to miejsce raczej nie nadaje się do pokazywania jak amerykańska armia sprawnie działa :)

I przecież nie działa tam sprawnie ;). Gierka jest spoko, ale pierwszym SCellom nie dorasta do pięt. Skradania jest niby sporo, ale spokojnie da się przechodzić misje "na rympał" strzelając do kogo popadnie i jak popadnie. Bardzo przypadł mi do gustu tryb multi, aczkolwiek trochę mało ludzi gra :(.

I przecież nie działa tam sprawnie :icon_wink:.
Chodziło mi o to, że gry jak i filmy pokazują bohaterskich żołnierzy amerykańskich walczących o słuszną sprawa. To co się stało w Benghazi potwierdza, że to są tylko wybitne jednostki, a słusznej sprawy nie ma, tylko dbanie o podejrzane interesy dziwnych grup.

Skradania jest niby sporo, ale spokojnie da się przechodzić misje "na rympał" strzelając do kogo popadnie i jak popadnie.

Nie tak znowu. Wszystkie misje od Grim i niektóre od Briggsa i z kampanii wymagają dyskrecji, poza tym robiąc za dużo hałasu zazwyczaj ściągasz posiłki wroga i misja jest utrudniona. Btw większość misji z Chaos Theory też dało się przejść "na pałę", tyle że aż do SC Conviction Sam dość nieporadnie posługiwał się bronią więc było to skomplikowane.

Widzę, że wszystko można mocno rozbudować, więc jak na razie robię upgrade sprzętu w misjach solo, żeby lepiej szło online :) 2 na 2 to trochę słabo jak dla mnie ale raz kiedyś mogę spróbować.

Ale ja nie robię hałasu, strzelam z wyciszonego MP7 :icon_biggrin:.
Honey Badger to dopiero kosa.

Witam

Po raz pierwszy zakupiłem SC i tez robie upgrade sprzetu w singlu ale mam pytanie czy nie wiecie moze jak skorzystac z kolimatora kupiłem go pojawia sie na broni i to byloby na tyle nie moge strzelac po przyrzadzie a jezeli natomiast zakupie ACOG-a to mam zblizenie

czy ten kolimator to tylko taki bajer i nie mozna z niego korzystac ?

Edited by Nike

dzieki w koncu ktos porzadnie mi to wytłumaczyl pisałem na kilku forach i kazali robic rozne rzeczy np kombinacje klawiszy przejscie z 3-ciej osoby na piersza (a tego tez nie mozna zrobic) szkoda ze przez ten koli nie mozna celowac fajniejsza zabawa

thx jeszcze raz i pozdro

• 2 weeks later...

Pograłem trochę w multi i nie jestem zadowolony. Wszystko przez to, że poruszanie się postacią szpiega, które jest totalnie losowe i bez sensu. Chcę iść przy ścianie, to mi się zaczyna wspinać, daje w bok gdy wiszę to wchodzi na drugą stronę, próbuję przkucnąć przy osłonie to przeskakuje ją prosto pod kule przeciwnika. Jakoś w singlu to działa o nie rozumiem o co chodzi. Nie ma innego przypisania klawiatury do multi.

• 1 year later...

Ja grałem tylko w Chaos Theory, jedną ze starszych części Splinter Cell, tę w której Sam Fisher ma potrójne gogle świecące na zielono. Black List nawet gdybym chciał, na swoim sprzęcie nie uruchomię, a nie ukrywam że z chęcią bym pograł. W trybie multiplayer w ogóle nie grałem, uważam że do tego lepiej nadają się klasyczne FPSy.