GeronimoEKia Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Witam! Gram już 2 lata i myśle że jestem gotowy być snajperem. Mam 2000 zł i nie wiem co kupić oprócz repliki i ghilie suit. Jaką replike wybrać, pistolet, co jeszcze bedzie potrzebne? Z góry dzięki! Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Skoro grasz już 2 lata to mógłbyś wykazać większą inicjatywą ;). Mając 2000zł powinieneś spokojnie kupić "snajperkę" w stylu warriora l96 + konwersja mancrafta i wymiana 3/4 części na wzmocnione i precyzyjne - mówię to w baaardzo dużym skrócie. Resztę doczytasz w specjalnym dziale snajperskim - wszystkie kwestie są w nim zawarte. Owocnych poszukiwań :D. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 (edited) Karabinu nie sprzedawaj. Pistoletem to snajper może pogrozić ale ciężko walczyć. Moją boczną była kiedyś g36c. Potem mi się znudziło i bez bocznej na mniejszych strzelankach biegałem. W zasadzie w PL są 3 repliki VSR-10, APS96, M24. (nie licząc AR-11 i kilku "opakujmy APS96 w inne body"). Na nową replikę raczej ciebie nie stać. Lufa wyjdzie 300+zł, komora i spust - ok. 500-600zł, cylinder i części 300-700zł + ok.1000zł replika i ok. 300zł na coś co można nazwać słabą optyką i ze 70zł kulki. Szukaj używki którejś z powyższych replik i przerabiaj albo kup tanią podróbkę i wstaw porządne części. No i ok. 300zł na krótkofale... :) bo snajper bez krótkofali to beznadzieja. Edited August 31, 2013 by mikadorus Link to post Share on other sites
JarekPN Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 A ja myśle @Geronimo, że skoro nie za bardzo wiesz co byłoby Ci potrzebne do misji snajpeskiej, to chyba jeszcze nie jesteś gotowy do tej roli. Pamiętaj, bycie strzelcem wyborowym to nie tylko szpej i karabin, to przede wszystkim filozofia działania i taktyka, a z tego wynikają elementy wyposażenia itd. Inaczej pracuje taki strzelec w fireteamie z zespołem wsparcia, inaczej w dwójce snajperskiej, a jeszcze inaczej w pojedynkę. Pewnie wyjadacze snajperzy mogą podpowiedzieć Ci z jakiego korzystają wyposażenia, ale w sumie wg mnie istotne jest w jakim charakterze chcesz działać . Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Panie to dział dla początkujących. Zamykam. Zapoznaj się z tym: http://forum.wmasg.pl/topic/86254-zielony-snajper/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts