fleckin Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Mauser jest z firmy PPS (?) http://gunfire.pl/product-pol-1152201730-Replika-karabinu-KAR98K.html i kosztuje poniżej 1500 zł. Prędkość wylotowa 380fps. W świetle częstego braku produktu G&G na stanach magazynowych sklepów, chyba ciekawy. Kolba ma ładny odcień, bardziej trafiony niż w G&G, metal to niestety jak zwykle "metal". Nie wiem kiedy wrescie doczekamy się stalowego. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 Jeśli ma taką samą "wytrzymałość" części jak g&g i takie same "stałe" fpsy jak g&g to bym spasował :) Bo z tego co wiem to te 500 kulek dodawane do g&g w zestawie to było maksimum dla zbijaka w replice :F Quote Link to post Share on other sites
fleckin Posted September 4, 2013 Author Report Share Posted September 4, 2013 może wyciągnęli z tego naukę, tylko nie wiem co zacz za firma to PPS, może postanowili sięwybić ponad to co zaprezentowli konkurenci aby zyskać szacunek (wątpliwe ale możliwe)? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 PPS to nowa nazwa SHSa. Swoją drogą ciekawe, że zabrali się za lepienie replik. Quote Link to post Share on other sites
fleckin Posted September 5, 2013 Author Report Share Posted September 5, 2013 PPS to nowa nazwa SHSa. Swoją drogą ciekawe, że zabrali się za lepienie replik. Stowarzyszenia Historyków Sztuki? :D domyślam się, że chodzi o dział Hecklera und Kocha Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Nie wiem kogo to dział SHS, ale części mają tanie i dobre bo tanie i dobre. Więc myśle że repliczka od nich może jednak nie być takim niewypałem jak g&g. Tylko jakby fpsy były w okolicach 500+ ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts