Staachu Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Mam pewien dylemat ponieważ chcę nabyć swoje pierwsze ASG i padło na : http://gunfire.pl/pr...wego-CM048.html lub http://gunfire.pl/pr...nu-JG0449A.html I teraz następujące pytanie, co lepsze na początek ? Co bardziej polecacie? Od razu mówię że ma raczej służyć do strzelania do różnych tarcz lub na strzelnicach a mniej do taktycznych zabaw ale do tego również. Mam około 600 złotych może polecicie jeszcze coś innego lub lepszego? A więc proszę o pomoc :icon_smile:. Quote Link to post Share on other sites
Pycio Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 obie repliki mogę polecić ( ja jestem za JG, sam jestem posiadaczem owej), więcej osób poleci cm 048. Quote Link to post Share on other sites
Staachu Posted September 8, 2013 Author Report Share Posted September 8, 2013 Słyszałem że JG ma problemy z celnością przy semi ale wygrywa z cymą pod względem zasięgu i mocy. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Zacznijmy od początku: 1. Steyr jest niedostępny. 2. Cyma będzie mieć lepsze osiągi bo ma więcej FPS, spowodowane jest to tym ,że ma mocniejszą sprężynę. AUGa bez problemu stuningujesz do takiej mocy. 3. Porównanie ergonomii wypada korzystnie na korzyść Auga. Bezdyskusyjnie. Jeżeli o mnie chodzi brałbym Auga. Quote Link to post Share on other sites
Miszak Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 (edited) Ostatnio kupiłem auga w wersji a3 od JG. Być może to tylko mój egzemplarz, ale psuje się niemiłosiernie... Więc, jako pierwszą replikę z czystym sumieniem polecam ak, którego byłem posiadaczem i żałuję, że sprzedałem :icon_smile: Edited September 8, 2013 by Miszak Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 3. Porównanie ergonomii wypada korzystnie na korzyść Auga. Bezdyskusyjnie. Buniek a próbowałeś kiedyś szybko wymienić mag w AUGu bez odejmowania go od ramienia? Aug owszem jest mobilny ale z bezdyskusyjną ergonomicznością bym nie przesadzał. Staachu jest jedna pewna metoda żeby wybrać co ci bardziej podpasuje. Podejść na strzelankę i poprosić o pozwolenie żeby się chwilę poskładać. Weżmiesz co ci bardziej przypasuje. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Próbowałem. Robiłem to tak: 1. Celuję w jeden punkt, trzymając replikę w prawej dłoni. 2. Zdejmuję lewą dłoń z chwytu. 3. Wyprostowanym kciukiem (tak jak pokazuje się "OK") wciskam przycisk. 4. "Małpim chwytem (bez użycia kciuka)" wyciągam magazynek do ładownicy 5. Wkładam nowy magazynek w odwrotnej kolejności, trzymając go tak samo. Mogłem coś pomylić, lata nie biegałem z Augiem a teraz używam pmaga od emki. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Tak czy inaczej bull-pup ciężej przeładować niż standardową konstrukcję. Faktem jest, że Steyrem lepiej się manewruje. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Jest jeszcze jeden argument. "Kałasza" próbowano przystosować do wersji bullpup a Steyera do klasycznego układu nie. Ergonomia to nie tylko magazynki, to również kształt, wygoda użytkowania, wystające elementy, waga itp. Quote Link to post Share on other sites
Staachu Posted September 10, 2013 Author Report Share Posted September 10, 2013 A co innego możecie polecić? do 600 zł? Na jakie firmy powinienem patrzeć na jakie nie? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Na te i wiele innych pytań odpowiedzi znajdziesz w... http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 W twoim przypadku JG CYMA BOYI (tylko ak ) Quote Link to post Share on other sites
labedz Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 W twoim przypadku JG CYMA BOYI (tylko ak ) Niby dlaczego tylk AK? Jest wiele replik do 600 zł a nie tylko AK, to nie przedział cenowy do 330 gdzie tylko cm.o28 ;) Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Jak chcesz AK to za 600 zł spokojnie wyhaczysz kałacha z Boyi, o niebo lepszy od cymy jak dla mnie. O Steyrze nic mi niewiadomo, ale gearbox V.2 z JG u mnie trzyma się dobrze, a V.3 to powinno siać śmierć i zniszczenie. Quote Link to post Share on other sites
arek2xl Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Chodziło mi oto że z boyca warto się interesować tylko AK widziałeś że tylko koło boyi dałem nawias. Ale przecinka nie dałeś! Postaraj się pisać w bardziej zrozumiały sposób. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts