damiiian97 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Witam. Przedtawiam wam mój prblem z coltem; otóż tak: Po włożenie magazynka i przeładowania, zamek nie wraca do wcześniejszej pozycji( zatrzymuje sie tuż przed wyjściową pozycją), bo lekkim odciągnieciu zamka zauważyłem że kulka zostaje miedzy duszą cylindra i pewnym elementrm ( nie wiem jak sie nazywa dlatego oznaczyłem miejsce gdzie kulka sie zatrzymuje bordową pętlą, wszytsko jest przedstawione po kolei na zdjeciach) i chyba brakuje pewnego elementu ( zaznaczyłem na zdjęciu czerwonym kółkiemw którym miejscu chyba sie powinien znajdowac).Prosze o pomoc.. P.S. blokada zamka złeamała sie podczas rozbierania pistoletu lecz nie to jest winne. file:///C:/Users/PC/Documents/Eksporty%20HTML%20programu%20Picasa/Colt/index.html Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Nie wierzę, że to zrobiłeś... To chyba poleci do "Najśmieszniejszych wypowiedzi na forum". Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 pewnie cylinder Ci pękł. Quote Link to post Share on other sites
damiiian97 Posted September 13, 2013 Author Report Share Posted September 13, 2013 Nie rozumie o co ci chodzi Lafayette. Ale cylinder raczej nie jest winny temu że kulka blokuje cylinder w miejscu oznaczonym pętlą? A czy powinna być taka ,,dziura" w miejscu oznaczonym pętlą? Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 (edited) Dobra, inaczej - link który wkleiłeś... Nie zauważyłeś czegoś dziwnego?? Uwaga - WKLEIŁEŚ GO Z LOKALIZACJI NA SWOIM DYSKU (przepraszam wszystkich - przynajmniej zobaczy o co chodzi). Póki żaden z nas nie pracuje w Amerykańskim NSA - nie mamy jak zobaczyć, co tam wkleiłeś. Wrzuć to na jakiś serwer/serwis (nawet na fotosika :google: ) i dopiero wklej tutaj. Sam jestem informatycznym troglodytą, ale tym mnie i innych rozbroiłeś :hahaha: Edited September 13, 2013 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 No ja tak jak wyżej, nie znam się, ale ścieżkę do dysku umiem rozpoznać :D Nikt nie wie o jakich pętelkach mówisz, dopóki nie wrzucisz gdzieś tego zdjęcia i nie zapodasz linka. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
damiiian97 Posted September 13, 2013 Author Report Share Posted September 13, 2013 Mam nadzieje że teraz jest dobrze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf04324b606b6be9.html# http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26f5d650df33ddba.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2940174d2c46d86.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0550cbeb3184d0b.html Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 (edited) Jakiej firmy jest ten colt? sorki za offtop, ale ta replika jest śliczna :icon_wink: Edited September 18, 2013 by MacKraw Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted October 2, 2013 Report Share Posted October 2, 2013 Akurat mam colta pod ręką, porównałem i element który zaznaczyłeś jest raczej ok, natomiast z pewnością brakuje Ci elementu który blokuje zamek w tylnym położeniu po ostatnim strzale. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 3, 2013 Report Share Posted October 3, 2013 Jakiej firmy jest ten colt? sorki za offtop, ale ta replika jest śliczna :icon_wink: Najprawdopodobniej Bell Eg723, mam takiego z drewnianymi okładkami. Quote Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted October 3, 2013 Report Share Posted October 3, 2013 (edited) W ten otwór który zaznaczyłeś na zdjęciach wchodzi element dyszy.Raczej nic nie powinno się tam znajdować. Na zdjęciu dysza przedstawiona jest "do góry nogami". Wyraźnie widać popychacz kulek z magazynka. http://www.specshop...._TM_Hi-Capa_5.1 U mnie w Colcie także przez pewien czas miałem ten problem. Lecz opisany przez ciebie efekt był minimalny. Przyczyną była wymiana gumki i dyszy na nową. Gumka była ciasna pod względem dyszy. Po paru strzelankach wszystko wróciło do normy. Części się "dotarły". Radził bym ci tak jak kolega powyżej dokupienie nowej blokady zamka. Edited October 3, 2013 by Sebek74 Quote Link to post Share on other sites
damiiian97 Posted October 3, 2013 Author Report Share Posted October 3, 2013 dowiedziałem sie że to winny jest cylinder bo u mnie złamał sie popychacz kulek a ten cylinder co dałeś w linku to pasuje do colta? Quote Link to post Share on other sites
Sebek74 Posted October 3, 2013 Report Share Posted October 3, 2013 Czasami są prawie niedostrzegalne różnice w budowie tej części. Szukaj do konkretnego modelu jaki posiadasz. Quote Link to post Share on other sites
damiiian97 Posted October 3, 2013 Author Report Share Posted October 3, 2013 Ok dzieki, temat uważam za zamknięty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts