wielkisercem Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Witam, posiadam szyne ris 22mm i chciał bym ją zamątować na replike ale odpada wiercenie(brak sprzętu), nie chodzi mi o wygląd tylko o praktyczność, czy macie jakieś pomysły jak ją przymocować? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Na gumę do żucia. Myśl logicznie - ile sposobów "bezsprzętowego" montażu zna ludzkość? Klej to jedyna opcja, choć to idiotyzm. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Cmon to cyma a nie czołg, bez wiertarki sobie poradzisz. Przyłóż szynę do pokrywy, zaznacz markerem miejsca na dziury (od środka pokrywy), połóż na kawałku drewna ze szmatą między pokrywą a drewnem (górą do dołu, żeby nie spłaszczyć :P), weź/kup/ukardnij gwóźdź + młotek/cegłe/głowe i zrób sobie dziury na śrubki ;) Chociaż nie chce mi się wierzyć, że nie masz od kogo pożyczyć wiertarki. Pomijam już kwestie tego, że pokrywa w cymie trzyma się mało stabilinie i cokolwiek na to założysz będzie "rozklekotane". Quote Link to post Share on other sites
wielkisercem Posted September 19, 2013 Author Report Share Posted September 19, 2013 (edited) Lesio nie tylko klej, są też paski uciskowe, taśma lub inne tego typu rzeczy, Lechu na "rozklekotanie" mam sposób wystarczy miedzy pokrywe a korbus (od srodka) włorzyć kawałek sześcianu gumy(lub czegoś sprężystego, a wiec musze ogarnąc tą wiertarke która gdzieś napewno sie wala po piwnicy. Dzięki wszystkim za odpowiedz! Ogarnij ortografie... Edited September 19, 2013 by Scharf-1ŚDKA Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Zależy od egzemplarza i jego spasowania, ale na ogół da się to zrobić, tylko trzeba do tego odpowiedniej szyny - takiej jak można znaleźć w tanich replikach strzelb lub ewentualnie nieco droższym M47 od DE. Po nasunięciu na pokrywę, szyna styka się z nią w trzech punktach - od góry i z boków - to wystarczająco dużo "mięcha", by użyć dobrej jakościowo dwustronnej taśmy. Swego czasu miałem na takim patencie zamontowaną lunetę 3-9x40 i nie miałem problemów z nią przez ponad pół roku, aż do czasu sprzedaży repliki. Quote Link to post Share on other sites
wielkisercem Posted September 19, 2013 Author Report Share Posted September 19, 2013 Dziwnym przypadkiem mam podobną szyne i za chwile ją troszke bede musiał podciąć bo ma takie zaokrąglenie miedzy ramionami, jak nie wyjdzie z tą szyną to bede musiał przywiercić metalową Quote Link to post Share on other sites
wielkisercem Posted September 19, 2013 Author Report Share Posted September 19, 2013 szyna już zrobiona ale zostawie ją tylko na jedną strzelanke bo troszke sie gibie na boki, w poniedziałek przewierce i zamontuje tą metalową, jak chcecie to moge wystać zdj. jak to wygląda Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts