Michaleq1 Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Witam ! Jestem posiadaczem repliki firmy P&J z wymienionymi częściami wewnętrznymi. (prawie wszystko bez szkieletu GB) Mam pytanie, w ciągu 3lat nastąpił spadek mocy o ok. 50fps. Rozumiem, że jest to popularne wśród chińskich replik, ale jeśli wszystkie części odpowiedzialne za prędkość kulki zostały wymienione, to w czym rzecz ? Czy jest to może spowodowane zbyt długą eksploatacją sprężyny (przebieg ok. 150 000 kulek o ile nie więcej :) ) ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 (edited) Czy jest to może spowodowane zbyt długą eksploatacją sprężyny (przebieg ok. 150 000 kulek o ile nie więcej :icon_smile: ) ? I ty się jeszcze pytasz? :icon_neutral: :icon_biggrin: Edited October 1, 2013 by MrMCET Link to post Share on other sites
Michaleq1 Posted October 1, 2013 Author Report Share Posted October 1, 2013 Cóż, jeszcze nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe w działaniu AEG :( . W każdym bądź razie zakupię sprężynę, pewnie Guardera M120 (niestety na rynku mogą wciąż być 'fałszywki'). Myślałem jeszcze o MadBullu, bo producent zapewnia o braku spadku mocy nawet po oddaniu 100 000 strzałów. Może pomyślę nad M130, ale boję się, że szkielet GB nie wytrzyma (bądź co bądź wciąż stockowy P&J, a ten do najmocniejszych nie należy). Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 Rozumiem że wiesz iż po strzelaniu z repliki należy ostatni strzał oddać na semi, w celu umiejscowienia tłoka w przedniej pozycji? Wtedy sprężyna jest rozluźniona, przechowywanie jej w takim stanie pozwala na uniknięcie spadku siły jaką generuje. Link to post Share on other sites
Michaleq1 Posted October 1, 2013 Author Report Share Posted October 1, 2013 Oczywiście, że tak :) . Po prostu nie zdawałem sobie sprawy z tego, że sprężyna tak szybko się zużyje, doszukiwałem się winy w uszczelnieniu repliki, ale wyszło coś innego. Dziękuję za odpowiedź, temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 150000kulek, to nie jest szybko.. Link to post Share on other sites
Recommended Posts