rafineria88888 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 (edited) Witam. Posiadam replikę AKS74U. Chciałbym zamontować do niej szynę ris opartej na "jaskółce". Dodatkowo na tej szynie chciałbym umieścić lunetę. Problem polega na tym, że luneta, którą chcę kupić jest montowana na ris 22 mm, a ja nie mam podanych dokładnych wymiarów mojej szyny, którą też zamierzam kupić (podejrzewam, że jej wymiary to 20mm, a nie 22mm). Pytanie jest takie.. lepiej kupić pierścienie montażowe pod ris 20mm + (osobno)lunetę, czy zaryzykować i kupić gotową lunetę z pierścieniami 22mm pod szynę o wymiarach 20mm (możę będzie się dało wyregulować jakoś...) ? Tu chcę kupić montaż: http://allegro.pl/cy...3626516665.html Tu chcę kupić lunetę: http://www.taiwangun...montazowymi-acm Jeżeli luneta tej wielkości odpada w modelu cm 0.45 to chcę kupić mniejszą stąd: http://gunfire.pl/pr...zynami-RIS.html Potrzebuję też ogólnej rady co do montowania optyki w cm 0.45. Z góry dzięki. Edited October 14, 2013 by rafineria88888 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Lunetę kup taką, jaka Ci się podoba, choć w asg luneta jest zbędna (chyba, że masz powyżej 80 metrów zasięgu, ta cyma jednak ma połowę tego). Wymiarami podawanymi się nie przejmuj, 22 i 20 to dla sklepów i producentów to samo. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Ta pierwsza luneta jest duża i będzie dosyć dziwnie wyglądała na AKS74U :P jeżeli już koniecznie chcesz lunetkę to albo ta druga albo poszukaj magnifiera Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 (...) poszukaj magnifiera genialne... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Magnifier powiększa obraz, więc nie wiem w czym rzecz :teeth:. W kwestii lunet do AKSU to albo polowałbym na oryginalny PSO-1, albo zaopatrzył się w kombo kolimator + magnifier. Nie sądzę, by suka miałaby mi się podobać z lunetą prawie tak dużą, jak karabinek. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Magnifier powiększa obraz, więc nie wiem w czym rzecz :teeth:. W kwestii lunet do AKSU to albo polowałbym na oryginalny PSO-1, albo zaopatrzył się w kombo kolimator + magnifier. Nie sądzę, by suka miałaby mi się podobać z lunetą prawie tak dużą, jak karabinek. To je ersoft, tu się nic nie musi zgadzać :teeth: :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
rafineria88888 Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 Kolejne pytanko: Czy bez większych obaw mogę rozkręcić mojego AKS74U biorąc pod uwagę, że nigdy tego nie robiłem ? Ogólnie nie całego ale tylko okolice hop-upa i trochę gearboxa (tak, żebym się dowiedział jakie moja broń ma bebechy). W skrócie: rozłożyć i złożyć (wypadało by to umieć..dobra taka wiedza na przyszłość). Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Powiem tak, jeśli nie musisz, to nie gmeraj. Jeśli chcesz zobaczyć jak się rozkłada gearbox, po prostu poszukaj na youtube i sobie obejrzyj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts