Headshot Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Witam. Czy interesowały by kogoś lufy mosiężne 6mm w cenie ok.11zł za metr??? pisać..... Link to post Share on other sites
Medium Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 1. Jaka średnica zewnętrzna? 2. Jaka technologia wykonania? 3. Jaka jakość powierzchni wewnętrznej? 4. Jaka jest średnica wewnętrzna (i jej tolerancja)? Pozdrawiam Medium Link to post Share on other sites
Headshot Posted June 27, 2005 Author Report Share Posted June 27, 2005 Medium śr. zewnętrzna to 8mm na pozostałem odpowiedzi odpowiem wieczorem (musze popytać) EDIT: przy ofercie jest jakieś oznaczenie m-63 może ci coś to mówi Link to post Share on other sites
Headshot Posted June 30, 2005 Author Report Share Posted June 30, 2005 jako że niemam odpowiedzi od producenta więc powiem wogle co to jest są to rurki moddelarskie dostępne w 3 wariantach: mosiężne,aluminiowe oraz węglowe wymiary są tam podawane w postaci śr zew.X gr. scianek(np. 8mmX1mm czyli poprostu taka jak lufy w asg)co do błędu wykonania to stawiam że to loteria aczkolwiek niejest to napewno shit w stylu pomiędz 6.09 a 6.34 więc margines powinien byc zblizony do preclufy Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 A ile kosztuje lufa aluminiowa? Link to post Share on other sites
Medium Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 Mosiądz M63 - stop o dobrej podatności do obróbki plastycznej na zimno, dobrze lutowany - stosowany na taśmy do produkcji chłodnic, na elementy wykonywane różnymi metodami obróbki plastycznej, w tym przez głębokie tłoczenie. Oznaczenie M63 już mamy rozszyfrowane niestety nic nie mówi o jakości i klasie wykonania. Pozdrawiam Medium Link to post Share on other sites
Loart Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 Używałem mosiężnych rurek do konstrukcji modeli latających o średnicy zewnętrznej 7mm (wewnętrzna 6.1mm - przynajmniej tak wynika z katalogu a i moje pomiary na to wskazują). Są troszkę luźniejsze niż rurki aluminiowe ale z drugiej strony są dokładniej wykonane i mniej podatne na odkształcenia - przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Link to post Share on other sites
Headshot Posted July 1, 2005 Author Report Share Posted July 1, 2005 nie ta jest troszke inna Loart.... ona jak same wymiary wskazują ma cos koło 6mm ale napewno niejest to 0,1mm różnicya co do ceny to sprawdze i zaraz podam Link to post Share on other sites
cube Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 wez kulke, wluz do lufy z jednej strony, z drugiej jakas diodke zeby swiecilo i cyknij fotke tego swiatla do strony kulki, bedzie widac jak bardzo lufa jest szczelna. pozdro Link to post Share on other sites
Headshot Posted July 1, 2005 Author Report Share Posted July 1, 2005 tak owszem masz racje ale obecnie nimi niedysponuję(brak $$) ale ofertę można znaleźć tutaj www.modelmaking.pl w dziale rury :lol: Link to post Share on other sites
Max_E Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 o ile się nie myle to na tej stronce rurki miedziane maja tylko śr. wewnetrzna 7,5 mm i 7 mm ? EDIT : sorki troch zaspany jestem to żle przeczytałem :| Link to post Share on other sites
Headshot Posted July 1, 2005 Author Report Share Posted July 1, 2005 a kto tu mówi o jakichkolwiek MIEDZIANYCH rurkach?? Link to post Share on other sites
Eyescream Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 lepsiejsza :wink: jest rurka miedziana czy mosiężna? I czym się różnią(chodzi o parametry)? Link to post Share on other sites
Headshot Posted July 2, 2005 Author Report Share Posted July 2, 2005 gadaj z Mediumem on jest specem a ja powiem ci tyle że mosiężna bo przeca mosiądz to (chyba) stop miedzi i cyny więc twardzsza i trwalsza JEŚLI COŚ NIENIEZGADZA NATYCHMIAST MNIE POPRAWCIE Link to post Share on other sites
Juhas Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 ja kupowałem kiedyś rurki na lufy w sklepach modelarskich, koszt rurki mosieżnej o srednicy zewnetrznej 7,5 a wewnętrznej 6,05 to ok 11plnów, warto poszukac bo nie są to rurki z karniszy a całkiem ładne równe i procyzyjne rurki używane w modelach:) ah rurka ma długośc jednego metra. Link to post Share on other sites
PONS Posted August 21, 2005 Report Share Posted August 21, 2005 Są na necie sklepy gdzie można kupić takie rurki nadające się pod lufy?? Nie interesują mnie takie za 300 zeta jak w sklepach typowo ASG Link to post Share on other sites
Juhas Posted August 21, 2005 Report Share Posted August 21, 2005 poszukaj sklepów modelarskich gdzie są elementy do budowy modeli latających, znajdziesz tam szeroki zakres srednic rurek, wykonanych w róznych materiałach koszt to około 12zł Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 21, 2005 Report Share Posted August 21, 2005 Ja kupiłem w sklepie z rurkami, rurkę aluminiową (musiałem kupić 4metry, mniej nie mogłem :x ) podchodzę do kasy i co ??? Płacę NIECAŁE 4zł (za 4m) i tu moje zdziwienie :wink: Link to post Share on other sites
PONS Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 kurcze sek w tym ze nie moge nigdzie wylukac takich rurek :/ 5mm jest masa ale 6 nie ma :/ moze macie jakies linki Link to post Share on other sites
aftershock Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 musisz szukać rurek 8 mm!!! :) liczą średnice całej rurki a nie tylko przedmiotu jaki ma zosatć do niej wepchnięty i wypchnięty :wink: 6 + 1 + 1 = 8! 8) ułatwiłem ci troche? :wink: :D pozdro Link to post Share on other sites
Juhas Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 hm, ja naprzykład wyciągnołem całkiem ciasną dobrą rurke alu z mechanizmu zwijania żaluzji, ma około 6,04, 6,05 mm i 8 mm srednicy jest jej około metra, wiec jeśli macie żaluzje sprawdźcie:) Link to post Share on other sites
gurek Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 Ludzie- walkowane po tysiackroc- idzta do OBi i kupta za 5 zlotych/ metr 6,05mm rurki i basta Rurka 8 mm, srednica sciany 1 mm Link to post Share on other sites
PONS Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 znajdz ty mi na podkarpaciu OBI !!!! łaziłem po castoramkach i nic nie mieli Link to post Share on other sites
Juhas Posted September 2, 2005 Report Share Posted September 2, 2005 eh ludzie z dużych miast mają łatwiejszą sytuacje, tymczasem ja podsuwam tylko pomysły z kad wziac odpowiedną rurke nie odwiedzając Obi lub Castoramy dla ludzi którzy w okolicy nie maja tych sklepów. Link to post Share on other sites
sqit Posted October 12, 2005 Report Share Posted October 12, 2005 nie mam w okolicy obi ani castoramy więc po przeczytaniu powyzszego postu na temat żaluzji i zawartych w nich rurkach :lol: podbiegłem wesoło do szafki gdzie lezą sobie stare nieużywane i nie kochane przez świat żaluzje, lecz ku mojemu rozczarowaniu nie znalazłem w nich żadnych rurek :( Link to post Share on other sites
Recommended Posts