Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GFC Energy - zbyt szybkie rozładowywanie

Recommended Posts

Witam. Niedawno (3 dni temu) zakupiłem w/w baterię 9,6V 1600mah. Od razdu zmieniłem wtyki na t-connectory ze względu, że używam ich w replice. Otrzymałem ją rozładowaną(dokładnie to nie miała "siły" naciągnąć sprężyny, ale przy przypadkowym półsekundowym dotknięciu + i - iska przeskoczyła). Więc od razu zacząłem proces formowania baterii. Ładowa Dzisiaj podczas strzelanki dosłownie po 3 magazynkach (jeden ~120 kulek) rof spadł dramatycznie czyli znak że zapasy baterii się kończą. Zmartwiło mnie to bardzo. Czy to może być powodem niedokończonego procesu formowania baterii? ładowałem ok. 7h

Co zrobiłeś źle:

1. Skoro bateria przyszła rozładowana to mogłeś sprawdzić jej napięcie. Jeśli było zbyt niskie to znaczy, że przyszła uszkodzona.

2. Nie sprawdza się baterii zwarciem bo to im szkodzi.

3. Na krzywe drzewo i Salomon nie naleje. Co z tego, że ładowałeś baterie 7h skoro nie wiemy jakim prądem.

Co powinieneś zrobić:

1. Naładuj baterię na ładowarce mikroprocesorowej, potem rozładuj i naładuj jeszcze raz. Zanotuj wartości wbitej energii (mAh). Będziesz miał pełen obraz o stanie baterii.

Edited by echelon_
  • 2 weeks later...

Kurde, nie mam zielonego pojęcia. Wiem że mam stocka od Giety firmy JG bo uszkodziłem przypadkiem blaszkę w którą się przyczepia kabel w stokowym cymowskim. Wspomnę że mam SP130 od Guardera więc chyba się czasem nie "przepracowuje"

Edited by PreQursor
  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...