PreQursor Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Witam. Niedawno (3 dni temu) zakupiłem w/w baterię 9,6V 1600mah. Od razdu zmieniłem wtyki na t-connectory ze względu, że używam ich w replice. Otrzymałem ją rozładowaną(dokładnie to nie miała "siły" naciągnąć sprężyny, ale przy przypadkowym półsekundowym dotknięciu + i - iska przeskoczyła). Więc od razu zacząłem proces formowania baterii. Ładowa Dzisiaj podczas strzelanki dosłownie po 3 magazynkach (jeden ~120 kulek) rof spadł dramatycznie czyli znak że zapasy baterii się kończą. Zmartwiło mnie to bardzo. Czy to może być powodem niedokończonego procesu formowania baterii? ładowałem ok. 7h Link to post Share on other sites
echelon_ Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 (edited) Co zrobiłeś źle: 1. Skoro bateria przyszła rozładowana to mogłeś sprawdzić jej napięcie. Jeśli było zbyt niskie to znaczy, że przyszła uszkodzona. 2. Nie sprawdza się baterii zwarciem bo to im szkodzi. 3. Na krzywe drzewo i Salomon nie naleje. Co z tego, że ładowałeś baterie 7h skoro nie wiemy jakim prądem. Co powinieneś zrobić: 1. Naładuj baterię na ładowarce mikroprocesorowej, potem rozładuj i naładuj jeszcze raz. Zanotuj wartości wbitej energii (mAh). Będziesz miał pełen obraz o stanie baterii. Edited October 21, 2013 by echelon_ Link to post Share on other sites
PreQursor Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 1. Niestety nie mam czym tego zmierzyć 2. Stało się to zupełnie przypadkiem, przez moją nieuwagę Skombionowałem imax'a b6. Wszystko ładnie do ~1550 mah załadowało ale padła po 2 magach. Link to post Share on other sites
hindus Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 To może coś z repliką? Jakieś zwarcie czy coś? Link to post Share on other sites
PreQursor Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Chyba muszę sprawdzić stan kabli i ewentualnie przylutować to i owo Link to post Share on other sites
Said Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 A motorek ile bierze? Miałem kiedyś neodymowy od PJ, który wykończył mi batkę 1200 mAh po jednym hi capie.... Link to post Share on other sites
PreQursor Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 (edited) Kurde, nie mam zielonego pojęcia. Wiem że mam stocka od Giety firmy JG bo uszkodziłem przypadkiem blaszkę w którą się przyczepia kabel w stokowym cymowskim. Wspomnę że mam SP130 od Guardera więc chyba się czasem nie "przepracowuje" Edited November 4, 2013 by PreQursor Link to post Share on other sites
PreQursor Posted November 26, 2013 Author Report Share Posted November 26, 2013 Wiem ze jest to odkopanie tematu ale jednak na koniec powiem ze wina byla w uszkodzonej izolacji kabli. Temat mozna zamknac Link to post Share on other sites
Recommended Posts