Raselix Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Witam,jak w temacie mam notoryczny problem z moja replika,a mianowicie m4 Cqr 1(wersja z dolnym body z polimeru).Otóż od jakiegoś miesiąca replika po wystrzeleniu około 6 magazynów "wypluwa" kulki poza lufe na jakieś 4 cm,strzeli dobrze ze trzy razy i znowu to samo,czasami strzela potrójnie.Replike oddawalem już 4 razy do serwisów(red beret,bbmax) i wymienione zostały gumka hop up na zielona g&g i dystansery,mimo to nic to nie dało.w bebechach wymienialem tylko cylinder na inny poprzez który zwiększyła mi sie moc(mniejsza objętość cylindra).W serwisie powiedzieli ze nie wiedza co sie dzieje z moja replika,może Wy mi coś poradzicie ? Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Złam replikę w pół. Złap za dyszę i zobacz czy nie jest luźna tzn czy nie chodzi do góry. Oznaczaloby to złamaną prowadnice dyszy. Miałem tak 2 razy w kwa. Jeśli to nie to to zobacz czy gumka hu jest dobrze zmontowana i czy nie ma tam smaru. Quote Link to post Share on other sites
Raselix Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Nie,dysza jest w porządku zero luzow a gumka sucha i na stówę dobrze zamontowana. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Komora HU ci się przemieszcza, ta górna część. Quote Link to post Share on other sites
Raselix Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Verb to co w takim razie mogę zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Zablokować ją tak aby dociskała mocno do GB, dać sprężynę na lufę od strony komory HU. Taką dużą jak na fotce. Quote Link to post Share on other sites
Raselix Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 No ok postaram sie to ogarnąć tylko czy nie będzie problemu z ta sprężyną bo ta komora pasuje tylko i wyłącznie do tego modelu i czy znajdę akurat taka sprężyne co mówiłeś pasującą do tej komory ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Komory HU M4 nie różnią się za wiele od siebie, jedna sa jednoczęściowe inne dwudzielne :) Quote Link to post Share on other sites
Raselix Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 No w przypadku innych firm zgadzam się,ale z tego co mówił mi serwisant to jest specyficzna komora dwudzielna notabene plastikowa która jak mi pierdyknie to musze szukać identycznej bo inna mi nie wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Tak dokładnie komora w KWA jest niepowtarzalna, ale sprężyna pasuje obojętnie z jakij komory. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 w bebechach wymienialem tylko cylinder na inny poprzez który zwiększyła mi sie moc(mniejsza objętość cylindra). No chyba zmniejszyła??? A co do gumki to sprawdź czy efekt występuje też na hopku skręconym na 0? Ja tak mam czasami w KWA jak hopka źle wyreguluję. Przestrzelam ją na auto i idzie normalnie. Moje KWA w zasadzie nie ma ustawienia 0 na hop upie i przy zielonej gumce g&g lekko podkręca kulki. Używanie kulek lżejszych niż 0,25 przez to jest niemożliwe w okresie letnim;) Quote Link to post Share on other sites
Raselix Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Li No chyba zmniejszyła??? A co do gumki to sprawdź czy efekt występuje też na hopku skręconym na 0? Ja tak mam czasami w KWA jak hopka źle wyreguluję. Przestrzelam ją na auto i idzie normalnie. Moje KWA w zasadzie nie ma ustawienia 0 na hop upie i przy zielonej gumce g&g lekko podkręca kulki. Używanie kulek lżejszych niż 0,25 przez to jest niemożliwe w okresie letnim;) Serwisant mi to samo zaproponował ale to też nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts