wolfman4101 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 (edited) Witam, Nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi w żadnym temacie a z racji ze klękly mi zębatki w g36 umarex postanowiłem zapytać "specjalistów" obecnych na forum,ale do rzeczy... Otóż posiadam taki zestawik: Tłok poliwęglanowy MODIFY 14 zębów metalowych Głowica cylindra Ver.3 - MODIFY Aluminiowa głowica tłoka lct okablowanie niskooporowe z mosfetem shark ab Silnik Tornado F1 High Torque - krótki z gfc Uszczelniona dysza metalowa shs Bateria lipo 11 I tu moje pytanie: Jakie zębatki i łożyska ? Zastanawiam sie nad 16:1 shs i łożyska slizgowe z racji ze trwalsze,do tego dokupie prowadnice sprężyny metalową shs i springa 130-135 Powinienem zainwestować w podkładki czy umarex da radę?jezeli tak to jakie? Dodam ze po montażu zebatek i springa chciałbym "delikatnie" podnieść osiągi i rof ale przedewszystkim zależy mi na trwałości zestawu... Dzięki serdeczne i pozdrawiam Edited October 22, 2013 by wolfman4101 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 To tak łożyska kulkowe SHS są dobre i tanie, zębatki możesz kupić nawet 13:1 Sam mam takowe i w połączeniu z m130 i silnikiem elelmenta na 11.1 daje ponad 30rps bez mosfetu. A jak nie to te 16:1 też będą bdb. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 ...przedewszystkim zależy mi na trwałości zestawu... Dzięki serdeczne i pozdrawiam i chcesz tam wkładać zęby shs? Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Ta:) A co z nimi nie tak? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Zęby SHSa wytrzymają spokojnie M140 przez dłuższy czas użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Jeszcze nigdy nie zajeździłem zębów SHS , a katowałem je na sp150 i rofie 20rps..za to "firmowe" klękły mi kilka razy.Mało tego nic im się nie stało podczas zacinki na tłoku z pełną stalową szczęką, także Lechu obudź się i przestań wierzyć swojemu serwisantowi ,że SHS to syf:).Jedne z najbardziej trwałych części jakie znam, no ale jak ktoś nie umie GB poskładać porządnie , to może mu coś tam klękło :P. Quote Link to post Share on other sites
wolfman4101 Posted October 24, 2013 Author Report Share Posted October 24, 2013 Jeszcze jedno pytanko: Z racji ze wzrośnie delikatnie rof ,powinienem wymienić tappet plate czy stockowy da radę? (Jezeli tak to na jaki?) Dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Da radę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts