patryk910 Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Witam Mam problem tego typu ,że replika mi wypluwa kulki na kilka metrów a czasami po prostu wypadają z lufy. Regulacja Hop Up-a w ogóle nie działa. Rozrzut też kicha Komora z lufą i gumką raczej są dobre bo sprawdzałem inny set i problem nadal występował no i poza tym sprawdzałem na wielu gumkach przynajmniej 4 i na każdej występował ten sam problem. Wcześniej takiego czegoś nie było dopiero po ostatnim złożeniu takie mecyje się stały. Replika G36CA Komora Pro-Win Metal Spring M150 Guarder nowy Zestaw Bore Up Guardera Silnik G&G strong kable niskooporowe z mosfetem ab Guma Czarna systemy /czarna ultimate/ zielona gg/ czerwona king Arms Dystanser jest miękki normalny Gdzie może leżyć problem. Po zaczyna mi brakować pomysłów a patrząc jak składałem gearboxa a robię to już nie pierwszy raz nie mam pojęcia. Wcześniej wystąpił problem w formie problemu popychacza ale okazało się ,że sprężynki shs są ujowe. Oraz o dziwo musiałem trochę podpiłować bo dysz nie chodziła płynnie. Takie wcześniejsze problemy wystąpiły i je "pokonałem " ale ten mie dobija do reszty Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale ja efekt "wypluwania" kulek na 2-3 metry miałem przez dużą nieszczelność. W moim przypadku była to pęknięta dysza - nieszczelność dysza-głowica cylindra, prawie tego nie było widać, leciutkie pęknięcie, a jednak. Równie dobrze może to być nieszczelność cylinder-głowica cylindra, lub cylinder-głowica tłoka, skoro nieszczelność dysza-gumka wykluczyłeś. Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Szczelnosc calego ukladu wewntarz gearboxa jest wzorowa sprawdzałem Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Otworzyłem gearboxa przejżałem części i zdaje mi się ,że wszystkie komponenty są sprawne nie widzę braków ukruszeń pęknięć Quote Link to post Share on other sites
Said Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Dyszy nie wymieniałeś? Ja kiedys kupiłem dysze do m4. Okazało się, że jest to dysza do m15. Róznią się długością o milimetry a efekt był identyczny jak u Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Sądzę, że to kwestia długości dyszy. Jakiej firmy masz tego bore-upa i do jakiej repliki? Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Dysza jest dobra po porzednio działała z innym zestawem lufy Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Zespół bloku gazowego na którym trzyma się komora jest cała? Po wymianie czegoś nastąpił ten problem? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 (edited) Wyjmij dysze i podaj jej długość :) Edited October 25, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts