amilewski Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 (edited) Witam :icon_biggrin:, może najpierw się przedstawię. Mam na imię Adam, 14 lat i mieszkam w Toruniu. Możecie sobie mówić, że jestem za młody i te sprawy. Mój problem polega na tym, że więcej niż 380 zł nie uzbieram :icon_wink:, a chciałbym kupić coś z metalowym gearboxem i żeby miało jakiś zasięg i fps (wystarczy coś koło 400). Proszę tylko! Nie mówcie mi że mam kupić CM028, albo dozbierać do czegoś bo to jest zabawka. Polećcie coś :icon_wink: P.S. Dodam, że byłem już na kilkunastu strzelankach z moim shotgunem AGM-em i bardzo mi się spodobało :) Edited October 26, 2013 by amilewski Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Mp5 Galaxy, GFG14. Nie wiem czy spełniają wymogi FPS, ale one tak właściwie nie dają ani zasięgu, ani celności. Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 To co wyżej kolega napisał. Nie patrz się na fps'y, bo one na dobrą sprawę ani zasięgu skutecznego, ani celności nie podnoszą. Z relpik - to samo. Doradzam uzbieranie o 40zł więcej, bo jeszcze kulki będziesz musiał kupić. Jak poczekasz na promocję, to może nawet uda ci się coś z serii rk wyrwać. Nie mów, że cm.028 to zabawka, bo nią też można zrobić krzywdę. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 No i nawet tą Cymką 028 można całkiem fajnie powalczyć (co nie zmienia faktu, że w podobnym budżecie są lepsze, a przynajmniej niegorsze repliki). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 W Twoim budżecie polecam: MP5K lub MP5PDW, doskonałe do CQB a i w lesie też bardzo dobrze sobie radzą i do nich kulki. Dobrej jakości kulka gwarantuje stabilność zasięgu, toru lotu i dobre skupienie. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Nie miałem na myśli CM.028 pisząc "zabawka" sorka jeśli to tak zabrzmiało :). A co myślicie o używanym CM.031 albo CM.028 w wersji tactical (również używana) :D? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 A niebieski kałach z plastikowym drewnem to nie zabawka? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) A niebieski kałach z plastikowym drewnem to nie zabawka? A stalowy z prawdziwym drewnem, ale nadal "na kulki" już nie? Każda replika ASG to zabawka. Niektóre ładniejsze, inne brzydsze, jedne lepiej strzelają, a inne gorzej, ale wszystkie to zabawki, które potrafią zrobić dużą krzywdę. Edited October 29, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Sorry MarekMac, nigdy nie zaakceptuję gównianego wykonania cm.028 . Tak na przyszłość, zabawką jest dla mnie karabinek który śmiesznie wygląda i w małym stopniu odwzorowuje oryginał - takie cm.028 właśnie. AK z drewnem i odpowiednim kolorem, na przykład RK-01W, nazwę już repliką. Prawdą jest że i RK nie jest idealne, jednak ono, w przeciwieństwie do CM jest pozbawione chamskich, ordynarnych błędów jak niebieskawy dekiel itd. :maniak_OK: Edited October 29, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Sorry MarekMac, nigdy nie zaakceptuję gównianego wykonania cm.028 . Tak na przyszłość, zabawką jest dla mnie karabinek który śmiesznie wygląda i w małym stopniu odwzorowuje oryginał - takie cm.028 właśnie. AK z drewnem i odpowiednim kolorem, na przykład RK-01W, nazwę już repliką. Prawdą jest że i RK nie jest idealne, jednak ono, w przeciwieństwie do CM jest pozbawione chamskich, ordynarnych błędów jak niebieskawy dekiel itd. :maniak_OK: Panie pan, szprej w sklepie samochodowym kosztuje 13 zł, a chyba nie potrzeba doktoratu żeby go używać. A jak osoba bystra, to nawet bez magistra. A efekt jest taki. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Panowie, nie mówcie mi tu o gównianym wykonaniu bo tylko na takie coś mnie stać w moim wieku :icon_biggrin: Chociaż xd http://tablica.pl/oferta/karabin-asg-rk-02-caly-zestaw-ID3S0Xx.html#faece5f2a6 ;) Edited October 29, 2013 by amilewski Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Kupowanie używek to trochę ryzykowna decyzja. Mój kolega się tak nacią, kupił na allegro totalnie martwego dragunowa sprzedawanego jako w pełni sprawny. Przez to że mnie nie słuchał musi teraz bulić na części kilkaset złoty. Zbieraj i kup nówkę z gwarancją. Co do malowania sprejami, fakt da się zrobić to w prosty sposób, jednak i tu można spieprzyć robotę i nadać replice jeszcze bardziej kiczowaty wygląd. Dobra farba do broni kosztuje, przynajmniej tak myślę bo przyznam się że rozeznania nie mam, ale sądzę że sprej za nieco ponad dyszkę raczej nie utworzy wytrzymałej, w pełni matowej powłoki. Dissujcie mnie ile chcecie, ale ja zdania o cm.028 nie zmienię, ta imitacja AK działa na mnie jak kryptonit na Supermana - żyć mi się odechciewa gdy go widzę :icon_biggrin: Edited October 29, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Jako iż nie mogę założyć własnego tematu-zapytam tutaj. Jutro jadę do miasta w celu wybrania repliki do 600 zł.Co moglibyście mi polecić z każdej z rodzin?Ważne jest to,by replika nadawała się dla osoby,która ma 192 wzrostu.Pozdro i z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Z każdej z rodzin mówisz? No to z Kowalskich polecam Anie, a z Nowaków Kasię lub Basie (to bliźniaczki), od Maliniaków żadnej bym nie polecił. Poradnik dla początkujących i o wyborze M4 czytał? Tam wszystko jest, o chyba każdej z "rodzin". Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Czytał.Sorry za brak precyzyjniejszego wyboru.Chodzi mi głównie o rodziny Ak/G36 ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Masz kupić Boyja rk01sw lub gietę koniecznie cymy. Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Rk01 jest chyba troszku za krótkie dla mnie.A koledzy z teamu polecają giety JG.Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 A to już kolegów spytaj Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Pewnie chcą żebyś kupił beznadziejną replikę i nie miał z nimi szans. Podpowiem, przeczytaj co o nich jest napisane w poradniku. Potem przemyśl to co przeczytałeś i wyciągnij wnioski. Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Okej.Zobaczę jutro w sklepie,co będzie mi leżeć w łapach dobrze.Gieta ze skłądaną rączką była dla mnie trochę za krótka(jak pisałem,mam długie łapy).Cena 600 zł raczej nieprzekraczalna,wolałbym nawet mniej,zęby jeszcze na gumę i kulki starczyło. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Jezusie ile razy można mówić, że więcej nie będę miał?! Chcę kupić jakąś replikę, która wytrzyma rok, może dwa :icon_biggrin: Dobrze wiecie, że mam 14 lat i że zebranie kilkuset złotych to dla mnie nie lada wyczyn. I nie mówcie, że jak nie mam kasy to nic w miarę dla mnie dobrego nie kupię :icon_wink: http://tablica.pl/oferta/ak47-cm0-28-tactical-cyma-asg-airsoft-ID3aNCj.html#96de22d4d1 Takie coś nie będzie ok :D? Edited October 29, 2013 by amilewski Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Ja bym nie brał. Raz, że nie znam sprzedawcy (a może ściemniać), dwa, że może sprzedawca nie ściemnia, ale sie nie zna i replika w środku to kupa (a Ty pewnie też sie nie znasz więc sie nie poznasz). Kup lepiej jakiegoś taniego i nowego AEGa - np. wspomniane już Mp5 Galaxy, GFG14 czy nawet tą Cymę 028, ale lepiej nówkę. Repliki używane są często jak używane samochody. Niby karoseria w porządku, ale po miesiącu okazuje się, że olej cieknie (replika jest nieszczelna), hamulce do wymiany (gumka do wymiany), biegi czasem nie wchodzą (selektor nie działa) itd. I po dwóch czy trzech miesiącach okaże się, że władowaliśmy w samochód drugie tyle co za niego daliśmy przy kupnie. Quote Link to post Share on other sites
amilewski Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Dzięki panie Marku :D To zbieram na MP5 od galaxy :) Dziękuje za wszystkie odpowiedzi, temat do zamknięcia! ^^ Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Jakie tam "panie". Ja swój chłop jestem - Marek po prostu. Quote Link to post Share on other sites
rezek10 Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Czy replika RK-05 spełnia moje wymagania?Czy lepiej brać inną Rk,czy mozę jednak tą gietę cymy?A co do giety od JG,polecano mi ja na pierwszą replikę,gdybym miał 400 zł.Czyli to samo polecaliście wy tylko od GFK(czy jakoś tak). Edited October 29, 2013 by rezek10 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts