Limaxu Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Witam, Stałem się posiadaczem nieudolnie zrobionej kopi tłumika ACC:http://azteko.pl/zestaw-tlumika-typ-acc-122mm-coyote-p-5153.html kupiłem "tłumik" by zakryc prec.lufe i teraz pojawia się problem...Tłumik nie lezy w osi do lufy i reszty bazy. Instnieje jakis pomysł by go jakos poprawić?NIestety precka konczy się zaraz przed początkiem nakrętki czołowej.Zastanawiałem się nad tym by go skrócić i wtedy lufa opierała by się o wnetrze nakrętki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Najłatwiej po prostu reklamować tłumik. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Albo na gwint, na który nakręcany jest tłumik nałożyć parę zwojów taśmy teflonowej. To zadziała jedynie wtedy gdy jeden z gwintów (ten do nakręcania albo ten nakręcany) mają minimalnie inną średnicę, taśma teflonowa zastępuje brakującą średnicę. Jeśli jednak gwint w tłumiku został źle nacięty to tak jak napisał Lesio, tylko reklamacja. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted October 27, 2013 Author Report Share Posted October 27, 2013 (edited) Zastanawiałem się nad tym by połączyć oba elementy "płynnym metalem".Z taśmą teflonową już robiłem,ale bez skutku. Edited October 30, 2013 by Axel Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 Znalazłem rozwiązanie.temat do wywalenia ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 To może napisz cóż takiego zrobiłeś, przyda się potomnym.... Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted November 16, 2013 Author Report Share Posted November 16, 2013 A więc okrągłe powierzchnie łączące sie w całośc{tłumik dzwięku+tłumik płomienii) obrobiłem na tokarce,bo niektóre odbiegały od osi.Gwint zew t.płomieni okleiłem teflonem a przy ostatnim etpaie skręcania podłozyłem 2blaszki z puszki po piwie tak by tłumik był w osi z lufa zew i wew. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts