buru124 Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Witam otóż mojej m4 nie dawno wymieniłem gb aps na nowiutki od specna arms i gdy podłączam batkę 1200mha nimh 8.4v to słychać taki dziwny pstryk i nic się nie dzieje dodam ze kabelki robią się ciepłe gdy naciskam wielokrotnie spust co to moze być???? bawiłem się dociskiem silnika i to samo próbowałem wyciągnąc silnik i wsadzić go jeszcze raz tak mi ktoś doradził ale siedzi ciasno to nie chce go na siłę wyciągać bo jeszcze coś złamię macie jakieś propozycje, sugestie????? z góry dzięki za pomoc :) ps to moja pierwsza replika więc nie najeżdżajcie na mnie bo nie jestem nie wiadomo jakim asg-maniakiem :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 (edited) Ja bym obstawiał zacinkę tłoka w tylnym położeniu. Podłącz mocniejszą batkę (9,6) od kogoś znajomego i spróbuj go przepchnąć strzałem na ogniu pojedynczym. Edited October 27, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 (edited) Jak batka nie pomoże to zdejmij upper i zobacz gdzie jest tłok. Jak z tyłu to wyjmij silnik, odkręć rączkę i mechanicznie naciągnij zębatki np. śrubokrętem. Edited October 27, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Człowiek 8,4V nihm uzywana więcej niż pare miesięcy i ładowana słabą ładowarką to ci m110 ledwo uciągnie. Podczep mocniejszą baterię. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) Mój eksperyment - NiMh 8,4V od nowości ( ponad 10 miesięcy) ładowany ładowarą z zestawu. Sprężyna m120. http://www.youtube.com/watch?v=Q6DoteG9mdY Jak się umie to się da i szajskiej ładowarki użwyać tylko po co się męczyć? :icon_biggrin: Edited November 1, 2013 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 To mój egzemplarz był wyjątkowo uparty i powiedział nie. :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts