viruss719 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 RK-12 aksu firmy BOYI GFG14 g36c czy g36 G-001 I moje pytanie przede wszystkim, czy z gory warto lepiej wziac RK-12? Jezeli nie to prosilbym o porownanie "gietek". Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Najlepsze AK, a z giet brałbym również Boyi - lepszy wygląd, nowsze rozwiązania techniczne i blow back który osobiście lubie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Na twoim miejscu wziąłbym suczkę, lub gietkę boyi. Obie są przyzwoicie wykonane. Quote Link to post Share on other sites
viruss719 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 (edited) a jak wychodza wyniki z zasiegiem? Czy te podane repliki raczej maja podobne osiagi :celnosc, zasieg?Dodam jeszcze ze glowym celem bedzie zabawa w lesie a nie CQB Edited October 28, 2013 by viruss719 Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Wszystko porównywalne. Co bardziej Ci się podoba. Ja osobiście brał bym giete dokupił adapter na stanag i cieszył się tanimi magazynkami i większym wyborem taniego oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
viruss719 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Rozumiem, dzieki za odpowiedzi, a jeszcze jedno pytanie dosc istotne na laika, jak z awaryjnoscia, (sa to chinskie repliki, zdaje sobie sprawe) lecz jedna jest bardziej badz mniej trwala Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Nie ma co się zrażać że są to chińskie repliki, AK i G36 od Boiy cieszą się dobrą opinią, podobnie jak G36 od GFC czyli JG. G36 od Boiy ma czasem problem z blow back'iem, ale można go wyłączyć. Nie ma też co liczyć na kompletną bezawaryjność, może się zdarzyć że chińczyk będzie działał 2 lata bez problemu, a może paść po dwóch miesiącach, ale od tego jest gwarancja ;) Quote Link to post Share on other sites
viruss719 Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 No to w takim razie git. Dzieki za info Quote Link to post Share on other sites
viruss719 Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 (edited) Niestety, po pierwszej probie strzelania, gietka sie zawiesila, slychac przy probie strzalu tylko silniczek(halasuje jak wiertarka). Przez przypadek rowniez moj znajomy mial taka sama gietke(przez co zauwazylem kolejna niezgodnosc) moja strzelala o polowe blizej + kulki lataly na boki strasznie. Takze trafilem na jakis fatalny egzemplarz, Planuje zamienic na rk-12 , czytalem ze solidna jest , aczkolwiek o tej giecie sa tez bardzo dobre opinie i nie wiem czy jest sens zmieniac, tylko naprawic i bawic sie mam nadzieje przez dlugi okres czasu bez usterek... Edited November 14, 2013 by viruss719 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Pierwszą czynność jaką powinieneś wykonać, to wysyłka do serwisu gwarancyjnego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts