Bart_Forrester Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Chodzi mi to po głowie od dawna. Chcę kupić słuchawki, które bez problemu mogę podłączyć do PMR, a w razie czego, odpinając kabel/korzystając z jego drugiej końcówki, wpiąć je mini jackiem w telefon. Stąd też - mikrofon również musiałby być odpinany, bądź używałbym laryngofonu. Cena nie gra roli. Istnieje takie cuś? Quote Link to post Share on other sites
marcinszyk Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 (edited) Można wstawić coś między PTT i radio. Można też zrobić moduł PTT pod dane radio z wyprowadzeniem na klasyczne gniazda jack 3.5mm dla mikrofonu i słuchawek. Edited October 29, 2013 by marcinszyk Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Lepiej sobie dodać gniazdo 3.5mm jacka w ptt. ptt łączysz kablem jack-jack z telefonem. Więc generalnie każde słuchawki podejdą. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 proste rozwiązanie, a w sumie dobre. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Arend się kiedyś chwalił na tacticalu, że używa Comtaców do słuchania muzyki, korzystając z jakiegoś śmiesznego kabelka od chińczyka. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Generalnie sprawa jest bardzo prosta bo to raptem 3 kabelki. Kwestia jak bardzo chcemy zmodyfikować sprzęt. Można każde słuchawki z mikrofonem odczepianym wykorzystać. Modyfikacja samego ppt jest prosta i tania w wykonaniu ale ma wadę ze trzeba nosić jednak te ptt. Można w samych słuchawkach dodać gniazdo np 3.5mm i 2,5mm. Na 3.5mm dajemy dzwięk na 2.5mm mikrofon. Tylko wtedy musimy mieć kabel 7,8mm Nato jack -> 3.5mm 2.5mm na strzelanki a do telefony zwykły jack jakc i podpinamy bez udziału ptt. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts