_BLACK_ Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Witam jestem nowy zarówno na forum jak i w ASG stąd też moja prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu w temacie tych dwóch replik co prawda wersji MARUI jeszcze nie ma ale zdam się na waszą pomoc drodzy forumowicze jak oceniacie markę TOKYO MARUI jeśli chodzi o ich wyroby czy jednak wersja UMAREX tego modelu broni będzie lepsza i rzecz najważniejsza co w takich replikach wymieniać na starcie i jaki rodzaj green gas stosować. Z góry dziękuję za odpowiedzi :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Ferduch Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Tm sam w sobie jest bardzo dobry warto trochę poczytać. Jeśli cię to interesuje to jeszcze KWA zrobiło mp7 gbb. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Umarex to kwa z dziadowskimi oznaczeniami. Marui ładniejsze, nie swieci się. Stemple też lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Ferduch naucz się czytać... Mp7 TM miało rozwalający się lading nozle ale jak to do TMa jest masa części zamiennych. Co do KWA/Umarex to posiadam(gaz to czysty propan z nabijanych butli po GG/jako stock jest ok a wymienić możesz sprężyne powrotną daytac/gumę hopa/preckę pdi lub monster evo hop-up kit(nie mam wiec nie powiem o tym nic)/recoil kit od ratech. Tm nie mam ale looknij na arnies czy gasguns bo może tam znajdziesz porównanie. Osobiście wydaje mi się że TM jest lepiej zrobiony. Quote Link to post Share on other sites
Ferduch Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 @Widmo34 Ależ ja wiem o tym ale z tego co się orientuje jest to zjawisko losowe, co więcej co to za problem kupić replikę + zestaw wzmocnionej dyszy ? Tak czy siak będzie trzeba ściągać replikę to co to za problem zamówić wszystko naraz ?(chyba że gdzieś jest w polskim sklepie w co wątpie) Jest jeszcze jakieś coś od WE co wygląda jak mp7 ale tego nikt chyba nie poleci :P Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Jest jeszcze jakieś coś od WE co wygląda jak mp7 ale tego nikt chyba nie poleci :icon_razz: Nie miałem akurat smg7 od we, ale zapytam: dlaczego? Oczywiście argument że to mp7 nie jest odpada, oczekuje innych :D Quote Link to post Share on other sites
mlodyrusek Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Co do SMG8, to KhanSeb nagrał filmik, jak toto działa: http://youtu.be/-n4csghMgnA Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 (edited) Nie no chciałem odpowiedzi od Ferducha. Filmik pokazuje wszystko. Bardziej mi chodziło o to że niektórzy jadą repliki WE od tak. A znam dość dużo modeli tej firmy które są dobre. Co do Khan Seba polecam pooglądać filmik z mp5 vfc gbb :icon_biggrin: A niby takie vfc... Edited November 4, 2013 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Bardziej mi chodziło o to że niektórzy jadą repliki WE od tak. A znam dość dużo modeli tej firmy które są dobre. Nie mówiąc o ich replice M4, to powiem jedynie: dobre, dobre. Quote Link to post Share on other sites
_BLACK_ Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 Dzięki wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi poczekam jednak na wersję MP7 OD MARUI :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 SMG 8 WE ma skopany design-tył korpusu dostaje takie naprężenia przy powrocie zamka, że pęka, podobnie zresztą jak ma to miejsce w PDW i Scarze WE. To, niestety, wada konstrukcyjna, byłoby super żeby żółtki to poprawiły. Pierwsza seria MP7 Marui miała kłopoty z dyszą, teraz nie słyszałem żeby były jakieś problemy. Ostatnio nawet miałem na serwisie Mp7 Marui (nie Axelowe) i tam dysza stockowa po ca 5000 kulek wygląda ciągle na zdrową. Ja tam bym się w ogóle nie zastanawiał, tylko kisił kapuchę na Marujca. Quote Link to post Share on other sites
Ferduch Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 (edited) Co do smg8: 1) Jak to bywa w WE bez wymiany wewnętrznych części jest "tragedzia" (chodz nie zawsze). 2) Wykonanie zewnętrzne smg8 nie jest złe. Ale na jak długo, skoro na klamkach WE farba potrafiła schodzić sama z siebie... 3) Jak dołożymy troszkę więcej do ceny smg8 mamy nowego marujca. Edited November 10, 2013 by Ferduch Quote Link to post Share on other sites
_BLACK_ Posted November 10, 2013 Author Report Share Posted November 10, 2013 Mam jeszcze jedno pytanie w jakim poskim sklepie ASG można nabyć Tokyo Marui NP7A1 Gas Blowback prosiłbym o jakiś namiar. Quote Link to post Share on other sites
Ferduch Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Przejrzałem gunfire, specshop, azteko i zbrojownie. Szczerze to nawet się nie zdziwiłem że nie znalazłem :P Jest na forum parę osób które zajmuje się ściąganiem replik zza granicy, są nawet zamówienia grupowe i zazwyczaj załapiesz się na jakiś rabacik :D http://forum.wmasg.pl/forum/225-zamowienia-zbiorowe/ Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Nie kupisz mp7 marui poza Azją. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts