Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

TOKYO MARUI MP7A1 GBB vs UMAREX MP7A1 GBB

Recommended Posts

Witam jestem nowy zarówno na forum jak i w ASG stąd też moja prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu w temacie tych dwóch replik co prawda wersji MARUI jeszcze nie ma ale zdam się na waszą pomoc drodzy forumowicze jak oceniacie markę TOKYO MARUI jeśli chodzi o ich wyroby czy jednak wersja UMAREX tego modelu broni będzie lepsza i rzecz najważniejsza co w takich replikach wymieniać na starcie i jaki rodzaj green gas stosować. Z góry dziękuję za odpowiedzi :icon_smile:

Ferduch naucz się czytać...

Mp7 TM miało rozwalający się lading nozle ale jak to do TMa jest masa części zamiennych. Co do KWA/Umarex to posiadam(gaz to czysty propan z nabijanych butli po GG/jako stock jest ok a wymienić możesz sprężyne powrotną daytac/gumę hopa/preckę pdi lub monster evo hop-up kit(nie mam wiec nie powiem o tym nic)/recoil kit od ratech. Tm nie mam ale looknij na arnies czy gasguns bo może tam znajdziesz porównanie.

Osobiście wydaje mi się że TM jest lepiej zrobiony.

@Widmo34

Ależ ja wiem o tym ale z tego co się orientuje jest to zjawisko losowe, co więcej co to za problem kupić replikę + zestaw wzmocnionej dyszy ? Tak czy siak będzie trzeba ściągać replikę to co to za problem zamówić wszystko naraz ?(chyba że gdzieś jest w polskim sklepie w co wątpie) Jest jeszcze jakieś coś od WE co wygląda jak mp7 ale tego nikt chyba nie poleci :P

Nie no chciałem odpowiedzi od Ferducha. Filmik pokazuje wszystko. Bardziej mi chodziło o to że niektórzy jadą repliki WE od tak. A znam dość dużo modeli tej firmy które są dobre.

Co do Khan Seba polecam pooglądać filmik z mp5 vfc gbb :icon_biggrin: A niby takie vfc...

Edited by grzesio93

SMG 8 WE ma skopany design-tył korpusu dostaje takie naprężenia przy powrocie zamka, że pęka, podobnie zresztą jak ma to miejsce w PDW i Scarze WE. To, niestety, wada konstrukcyjna, byłoby super żeby żółtki to poprawiły.

Pierwsza seria MP7 Marui miała kłopoty z dyszą, teraz nie słyszałem żeby były jakieś problemy. Ostatnio nawet miałem na serwisie Mp7 Marui (nie Axelowe) i tam dysza stockowa po ca 5000 kulek wygląda ciągle na zdrową. Ja tam bym się w ogóle nie zastanawiał, tylko kisił kapuchę na Marujca.

Co do smg8:

1) Jak to bywa w WE bez wymiany wewnętrznych części jest "tragedzia" (chodz nie zawsze).

2) Wykonanie zewnętrzne smg8 nie jest złe. Ale na jak długo, skoro na klamkach WE farba potrafiła schodzić sama z siebie...

3) Jak dołożymy troszkę więcej do ceny smg8 mamy nowego marujca.

Edited by Ferduch